Kostrena 26. studeni 2019.

Susjedstvo Kostrena predstavilo svoj Dnevni boravak

Susjedstvo Kostrena predstavilo svoj Dnevni boravak

“Dnevni boravak”, u kojem će kostrenske ustanove i udruge prezentirati pomoračku baštinu, svečano je otvoren u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. Program će se tijekom sljedeće godine održavati u sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK Rijeka 2020.

Kostrenski “Dnevni boravak”, prostor zajedničkog druženja i prezentacije baštine u 2020. godini, danas je svečano otvoren u predvorju Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji.


Okupljene su pozdravili Tomislav Tijan, predsjednik Udruge Bratovština sv. Nikole u Kostreni Sv. Barbari, Darko Glažar, lučki kapetan i predsjednik Udruge pomorskih kapetana Kostrene, Maja Prategnrazer iz EPK Rijeka 2020. i općinski načelnik Dražen Vranić, koji je pozvao okupljene da sudjeluju u zanimljivom programu te da se u ovom kostrenskom osjećaju kao u svom dnevnom boravku.


U sklopu programa, koji je dio programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020., kostrenske ustanove i udruge u prostoru Čitaonice tijekom sljedeće će godine na svoj način obraditi i prezentirati temu pomoračke baštine.


Program “Dnevnog boravka” započet će 21. siječnja i potrajati sve do 24. studenog 2020. godine. U tom će razdoblju svakog utorka u “Dnevnom boravku”, od 18:30 do 20:00, gostovati jedna ustanova ili udruga.