Kostrena 15. siječanj 2020.

Svaki razred Osnovne škole Kostrena posadio svoje stablo

Svaki razred Osnovne škole Kostrena posadio svoje stablo
Početkom prosinca počela je sadnja ukrasnih voćkarica u blizini OŠ Kostrena prilikom koje je, potaknut inicijativom Komunalnog društva Kostrena, svaki razred zasadio svoje stablo. 

Danas je 5. B OŠ Kostrena posadio posljednje stablo, stablo oskoruša, a ukupno je zasađeno 6 stabala ukrasne šljive, 4 stabla oskoruša, 4 stabla ukrasne jabuke i 2 stabla nara. 


Prilikom sadnje učenici su učili o važnosti stabala za eko sustav, a cilj je bio potaknuti ih na brigu o okolišu te senzibilizirati ih za važnost o uređenju javnog prostora koji je zajednički svima i koji svi koriste za igru ili šetnju. 

Nakon sadnje svaki je učenik dobio letak s prikazom svog stabla s osnovnim informacijama te ECO starter box pakete s vrećicama za razvrstavanje otpada ili eterično ulje lavande koje je KD Kostrena zajedno s udrugom Ekoregija Kostrena brao ljetos u kostrenskom Rasadniku. 


Svi učenici pozivaju se da dalje prate razvoj svog stabla te da ukrase kolce koji ih drže, a također je u tijeku i nagradna igra koja traje zaključno s 20. siječnja. 

Učenici se pozivaju na fotografiranje sa stablom te slanje fotografije zajedno s oznakom #mojeskolskostablo na Instagram profil nasakostrena. Najbolje fotografije bit će nagrađene poklon paketima koje će zajednički pripremiti KD Kostrena i Općina Kostrena.