Kostrena 21. lipanj 2017.

"Talijanskim swingom" započeo Kostrena Happy Days

"Talijanskim swingom" započeo Kostrena Happy Days
Dva sjajna talijanska dueta i izvrsni Damir Halilić- Hal otvorili su sinoć, na terasi Diving Centra Kostrena, novu dvodnevnu manifestaciju simboličnog imena- “Kostrena Happy Days”. 

“Sretni dani” u Kostreni započeli su uz večer talijanske glazbe. Festival su sjajnim nastupom otvorili Anita Camarella i Davide Facchini, duet fokusiran na swing glazbu te poveznicu američke i talijanske glazbe iz tog vremena, kao i tradicionalnu i popularnu talijansku glazbu iz istog razdoblja.

Na pozornici Diving Centra Kostrena “naslijedio” ih je Damir Halilić- Hal, jedan od najboljih gitarista na našim prostorima, ujedno i dobitnik Porina.

Prvu večer festival kreative i pozitive “zatvorili” su najznačajniji talijanski fingerstyle gitarist Franco Morone i Raffaella Luna, rimska glumica i pjevačica. Uz autorske skladbe u kojima se osjeća snažan utjecaj mediteranske glazbe predstavili su se i tradicionalnom te popularnom talijanskom glazbom.


Danas večer neobičnih glazbenih dueta

Festivalom “Happy Days” Kostrenjani obilježavaju početak ljeta te Svjetski dan glazbe (21. lipnja). Dvodnevni tematski festival, koji se održava u čast pomorcima i moru, nastavlja se danas, kada će Kostrenjane i njihove goste zabavljati neobične glazbene kombinacije “Tinsagu Project” (Japan/Italija) te “Kelpie” (Škotska/ Norveška).

Uz glazbeni spektakl, koji počinje u 21:00 sat, organizatori su pripremili i čitav niz pratećih događanja. Više o kostrenskom festivalu “Happy Days”, kao i detaljni program te satnicu, možete pogledati OVDJE.