Kostrena 24. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Triatlon se u velikom stilu vratio u Kostrenu

Triatlon se u velikom stilu vratio u Kostrenu

Više od 150 triatlonki i triatlonaca svih generacija danas se okupilo u Kostreni, gdje je, po prvi puta u organizaciji Triatlon kluba Rival, održana utrka Prvenstva Hrvatske u super sprint triatlonu

U Kostreni, na utrci Prvenstva Hrvatske u super sprint triatlonu, danas se okupilo više od 150 natjecatelja svih uzrasta. Start je bio na predivnoj kostrenskoj plaži Stara voda, a nakon 375 metara plivanja, natjecatelje je čekalo 10 kilometara bicikliranja i 2,5 kilometra trčanja Kostrenom. 


“Prvi puta Triatlon klub Rival organizira utrku državnog prvenstva, koja se, nakon dugo, dugo vremena, održava u Kostreni. Uz glavne utrke za muškarci i žene, seniore i juniore pripremili smo i aquathlon utrke za mlađe uzraste i za rekreativce. Za naš klub i za naš kraj ovo je velika stvar”, istaknulo je Miroslav Marić, predsjednik Triatlon kluba Rival, u čijim je redovima i aktualni državni prvak u sprint triatlonu Gabriel Barac.


Organizatorima su, između ostalih, u pomoć priskočili Općina Kostrena, TZO Kostrena, KD Kostrena, Grad Rijeka, PGŽ… kao i brojni sponzori, koje predvode Keindl sport i ACI. 

Gabriel Barac iz Rivala najbrži

Što se rezultata tiče u muškoj konkurenciji slavio je Gabriel Barac, član TK-a Rival, drugi je na cilj stigao Filip Vilenica iz TK-a Swibir, a treći Adrian Žganjić iz TK-a Petar Zrinski.


Kod ljepšeg spola prva je ciljem prošla Nika Rimaj, članica TK-a Petar Zrinski, ispred drugoplasirane Roze Šporčić, članice TK-a Maksimir i trećeplasirane Magdalene Starčević iz TK-a Swibir.

Kompletne rezultate s današnje utrke, po kategorijama, kao i ostvarena vremena danas u Kostreni, možete pronaći OVDJE