Kostrena 6. rujan 2021.

Učenici se vratili u kostrensku školu, s njima i 36 prvašića

Učenici se vratili u kostrensku školu, s njima i 36 prvašića
U Osnovnu školu Kostrena ove je godine upisano 36 učenika, koji će biti raspoređeni u dva razredna odjeljenja. 

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. Prvi dan škole s nestrpljenjem su iščekivali kostrenski prvašići i njihovi roditelji koje su pozdravili ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Stanko Vučetić i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, poželjeli učenicima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena. 

Kao i prethodnih godina, Općina Kostrena je prvašićima osigurala poklon bonove u iznosu od 300 kuna za kupovinu školskog pribora. U OŠ Kostrena ove školske godine upisano je 36 učenika koji će biti raspoređeni u dva razredna odjeljenja. 


“Zahvaljujem osnivaču Primorsko-goranskoj županiji na čelu s pročelnicom Editom Stilin, načelniku Općine Kostrena, Draženu Vraniću, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ, školskoj liječnici Zubalj- Dragaš, članovima Učiteljskog vijeća OŠ Kostrena, dragim kolegicama i kolegama, administrativno- tehničkom osoblju škole, roditeljima naših učenika, Školskom odboru na potpori u pripremi nove školske godine. Posebno bih istaknula financijsku podršku Općine Kostrena bez koje ne bismo uspjeli realizirati brojne naše projekte. Osim troškova prijevoza učenika školskim autobusom, zahvaljujući Općini, novu školsku godinu započet ćemo s dvije nove učionice koje smo dobili prenamjenom jednog većeg prostora kako bismo u razrednim odjeljenjima imali što manji broj učenika, a kroz koji dan kreće i realizacija projekta školskog vrta i učionice na otvorenom kao i opremanje senzorne sobe u školi za rad s učenicima sa senzornim poteškoćama”, istaknula je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.


“Iako Općina nije osnivač, školu pohađaju naša djeca, prema tome želimo biti partner i školi i Primorsko- goranskoj županiji kao osnivaču u svim projektima kako bismo učenicima osigurali što kvalitetnije uvjete boravka i obrazovanja”, poručio je kostrenski načelnik Dražen Vranić.  

U školskoj godini 2021./2022. nastava će se u OŠ Kostrena odvijati u jednoj smjeni. Učenicima u razrednoj nastavi, od 2. do 4. razreda, nastava počinje u 8 sati, a učenicima u predmetnoj nastavi, od 5. do 8. razreda, u 8:30 sati. 


Produženi boravak započinje s radom u utorak 7. rujna, a od utorka je učenicima dostupna i školska marenda i prijevoz školskim autobusom čija je trasa i raspored vožnji objavljen na mrežnoj stranici škole.

Prema uputama HNZZJZ,  svi učenici predmetne nastave (osim učenika koji zbog kroničnih bolesti imaju uputu liječnika o nenošenju maske), obavezni su nositi maske za vrijeme nastave s obzirom da im se u prostoru učionica ne može jamčiti razmak od najmanje 1,5 m. Nošenje maske obavezno je i za sve učenike tijekom vožnje školskim autobusom.


Nastava tjelesne i zdravstvene kulture dok to vremenske prilike budu omogućavale odvijat će se na otvorenom, a potom u Sportskoj dvorani Kostrena. U OŠ Kostrena se nadaju da će uskoro biti uređeno i košarkaško igralište ispred škole.

Roditeljski sastanci održavat će se uživo uz obavezno pridržavanje propisanih mjera uz molbu da osobe u pratnji učenika i nadalje u prostor škole ulaze samo u iznimnim okolnostima, ako je riječ o pratnji djece s posebnim potrebama ili je u pitanju neka druga izvanredna potreba za direktnim kontaktom s učiteljima.


Izleti i ekskurzije ovisit će o epidemiološkoj situaciji, pri čemu su odgovorno pridržavanje mjera i procijepljenost ključne pretpostavke za realizaciju svih planova i programa. 

S nadom da to u ovoj školskoj godini neće biti potrebno, škola je spremna za organizaciju rada na daljinu, odnosno online nastavu.