Kostrena 16. travanj 2016.

Uskoro adrenalinski park za djecu u Kostreni?

Uskoro adrenalinski park za djecu u Kostreni?
Proljetnim sajmom cvijeća i podjelom besplatnih sadnica otvorena je nova sezona u Eko parku Rasadnik, u kojem bi ove godine mogli zaživjeti i neki novi sadržaji.

Kostrenski vrtovi i okućnice i ove će godine procvasti. Barem ako je suditi po današnjoj gužvi u Eko parku Rasadnik. Nekoliko tisuća sadnica blitve, krastavaca, salate i pomidora, “planulo” je u svega nekoliko minuta. 

Uz podjelu sadnica, u suradnji s Udrugom cvjećara Ludbreg organiziran je i Proljetni sajam cvijeća, koje će zasigurno pronaći svoje mjesto u kostrenskim okućnicama. 

Svoj su doprinos dali i sveprisutni umjetnici iz Kostrene i okolice, koji su se priključili prodajom rukotvorina i ostalih proizvoda s proljetnim motivima. Sve posjetitelje Rasadnika organizatori su počastili štrudlom. 

Prvo je to u nizu ovogodišnjih druženja u Rasadniku, koji raste iz dana u dan. U tijeku je druga faza u sklopu koje će na terenu od 2200 metara kvadratnih biti zasađeno 110 sadnica voćaka, maslina, trešanja, višanja i smokava. No, to nije sve. Na svoje bi krajem godine mogli doći i najmlađi Kostrenjani.

“Trenutno pripremamo teren, a sadnja bi trebala krenuti idućeg tjedna. Na samom dnu je u planu izgradnja i uređenje dječjeg adrenalinskog parka na površini od oko 400 metara kvadratnih. Nadamo se da će zaživjeti na jesen, početkom školske godine. Novost je i osnivanje kluba te naše uključivanje u državno natjecajne golubova listonoša. Ovom prilikom želio bi zahvaliti Općini Kostrena, koja nas podržava,” rekao je Miljenko Štokić, predsjednik udruge Ekoregija Kostrena.

Druženje u kostrenskom Rasadniku zajedničkim su snagama organizirali Turistička zajednica općine Kostrena i ekološka udruga Ekoregija Kostrena.