Kostrena 4. listopad 2018.

Vrijedna podrška Ine kostrenskom sportu

Vrijedna podrška Ine kostrenskom sportu
Sponzorstvom Ine vrijednim 30 tisuća kuna kupljena je različita sportska oprema za 15 kostrenskih sportskih udruga

Nastavak dobre suradnje Ine i Kostrene potvrđuje i ova potpora kostrenskom sportu ostvarena kroz Sportsku zajednicu Općine Kostrena. Primopredaja sponzorstva kojim je kupljena različita sportska oprema i rekviziti, održana je u Sportskoj dvorani Kostrena, koja je uz stadion u Žuknici i jedriličarski klub u Žurkovu, središte sportskog života Kostrene.

“INA od svog osnutka nastoji biti aktivni član zajednice te podržavamo sve inicijative koje potiču na bavljenje sportom, a posebno nam je drago kad pritom možemo pomoći i već uspješnim sportašima. Nadam se da će nova oprema pomoći u daljnjem ostvarenju odličnih rezultata, ali i da će potaknuti nekoga da otkrije svoj talent i jednog dana postane uspješan sportaš. INA će  nastojati ulagati u Kostrenu kad god to bude moguće- bez obzira na to radi li se o opremanju klubova i školskih dvorana ili o većim sportskim i drugim događanjima i projektima”, poručila je Marinela Bojc, rukovoditeljica Proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka.


“Zahvaljujem Ini na još jednom vrijednom ulaganju u zajednicu kojim iznova potvrđuje status društveno odgovorne kompanije i dokazuje da prepoznaje potrebe sredine u kojoj posluje i nastoji biti njezinim dijelom. Sport je jedno od područja kojem u Općini posvećujemo posebnu pažnju i u koje puno ulažemo jer sport ima neobično važnu ulogu u odgoju mladih i zdravlju odraslih”, istaknuo je općinski načelnik Dražen Vranić.

"Sportska zajednica Općine Kostrena projektom Dostupnost sporta- sportska oprema i rekviziti u 2018, nastavlja višegodišnji kontinuitet osiguravanja dodatnih prihoda našim sportskim udrugama izuzev proračunskih sredstava. Zahvaljujemo Ini kao sponzoru što su i ove godine podržali naš rad i projekte. INA je od osnutka Sportske zajednice prepoznala naš trud, čime se osim sporta pridonosi razvoju lokalne zajednice i na tome im veliko hvala. Iznos sponzorstva razmjerno je raspodijeljen na sportske udruge kao krajnje korisnike sukladno kriterijima koje je usvojio Izvršni odbor Sportske zajednice, a sve s ciljem maksimalne transparentnosti i podizanja kvalitete sporta unutar naše Općine”, rekla je predsjednica Sportske zajednice Općine Kostrena Tanja Malec.


Sportska zajednica Općine Kostrena usmjerena je na razvoj lokalnog sporta i želi biti učinkovita potpora aktivnostima sportskih udruga koje djeluju u Kostreni i uz proračunska sredstva, dodatnim prihodima i oblicima potpore nastoji osigurati kvalitetnije uvjete rada svim članicama. Dobivena sponzorska sredstva podijeljena su prema usvojenim kriterijima, vrednujući ukupni rad kluba i doprinos lokalnoj zajednici, ukupan broj natjecatelja (mlađi uzrasti i seniori, rekreacija) te stupanj natjecanja i postignute rezultate. Tako je Nogometni klub Pomorac 1921 dobio najveći pojedinačni iznos od 5.800 kuna, Jedriličarski klub Galeb 3.750 kuna, Odbojkaški klub Kostrena 3.200 kuna, Klub podvodnih aktivnosti Kostrena 2.700 kuna, Rukometni klub Kvarner Kostrena 2.150 kuna, Košarkaški klub Kostrena 2.150 kuna, Vaterpolo klub Jadran Kostrena 1.600 kuna, Športsko ribolovno društvo Kostrena 1.600 kuna, Kickboxing klub Bura 1.600 kuna, Karate klub Kostrena 1.600 kuna, Klub podvodnih djelatnosti INA Kostrena 1.100 kuna, Športsko ribolovno društvo INA Kostrena 1.100 kuna, Boćarski klub Kostrena 550 kuna, Tenis klub Kostrena 550 kuna i Stolnoteniski sportski klub Kostrena 550 kuna.        

“Svim sportskim udrugama ovakva pomoć je u današnje vrijeme dobro došla. Donacija sportske opreme pomoći će nam u daljnjem, kvalitetnijem radu. To je već dugogodišnja praksa, koja će se, ja se nadam, nastaviti jer nam jako puno pomaže”, zaključio je Siniša Kuharić, tajnik Košarkaškog kluba Kostrena, zahvalivši na vrijednoj donaciji.

Komentari