Kostrena 23. studeni 2017.

“Zdrava tržnica” oduševila Kostrenjane

“Zdrava tržnica” oduševila Kostrenjane
Prva “Zdrava tržnica”, što se je danas održala u predvorju Sportske dvorane Kostrena, okupila je dvadesetak izlagača, čiji su zdravi proizvodi oduševili brojne Kostrenjane.

Predvorjem Sportske dvorane Kostrena širili su se opojni mirisi zdrave hrane, a na dvadesetak štandova svoje je šarolike proizvode izložilo isto toliko izlagača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i gosti iz Slovenije.

“Ugodno sam iznenađen i drago mi je da je došlo ovoliko ljudi. Akcija je hvalevrijedna i ima perspektivu. Interesantna je, kako za mještane Kostrene, tako i za proizvođače, koji mogu svoje proizvode direktno plasirati”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić.

Proizvode su na kostrenskoj “Zdravoj tržnici” mogli prodavati isključivo izlagači, koji su hranu proizveli na ekološki način, a tako će biti i ubuduće.

“Pokušavamo pomoći mladim ljudima i svim mještanima Kostrene. Važno je da jedemo zdravo, ali i da učimo djecu da jedu zdravo i zato smo se angažirali da domaća kostrenska placa zaživi”, poručila je Danila Medanić, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba “Penko”.

“To je pilot projekt, ukoliko budu svi zadovoljni, OPG-ovci i naši mještani, planiramo jednom mjesečno održavati tržnicu zdrave hrane”, najavio je Miljenko Štokić predsjednik Ekoregije Kostrena.

Prvu “Zdravu tržnicu” zajedničkim su snagama organizirali Ekoregija Kostrena i Udruga umirovljenika i starijih osoba “Penko”, a uz potporu Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena i Komunalnog društva Kostrena.