Kraljevica 23. svibanj 2023. Izvor: TZG Kraljevica

Dječji dan u Frankopanu razveselit će male Kraljevičane

Dječji dan u Frankopanu razveselit će male Kraljevičane
Dolaskom ugodnih proljetnih temperatura mnogi se pitaju kamo s mališanima ovog vikenda, a Kraljevica ima odgovor- na Dječji dan u Frankopanu! 

U nedjelju, 28. svibnja, u sklopu dvorca Nova Kraljevica održat će se cjelodnevna manifestacija posvećena isključivo klincima i klincezama. Očekuje ih mnogobrojan i raznolik sadržaj te će svako dijete lakoćom pronaći savršenu aktivnost za sebe.

Jutarnji termin, od 10:30 do 12:30 sati, rezerviran je za likovne i glazbene radionice Udruge Muzika u koracima. Radionica je namijenjena predškolskom uzrastu te učenicima nižih razreda osnovne škole. Djeca će imati priliku naučiti osnove glazbene teorije uz pjevanje i igru kao priprema za buduće glazbeno obrazovanje. Upoznat će se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te s različitim tehnikama likovnog izražavanja. 

Također u jutarnjem terminu od 10 do 13 sati, za osnovnoškolce se organizira likovna radionica u atriju dvorca koju će voditi akademski slikar Ivan Tomečak.


Za djecu željnu adrenalina i avantura, avanturistički vodič Marko Sladić, održat će Survival camp od 10:30 do 11:30 sati. Marko će klincima približiti ljepotu prirode i divljine ispred dvorca u Kraljevici.

Na igralištu “Marakana”, od 12 do 13 sati, klinci će imati priliku sudjelovati na nogometnoj radionici Nogometnog kluba Primorac iz Kraljevice.

Popodnevni program kreće u 16 sati s programom OŠ Kraljevica. Učenici škole izvest će dramatizaciju ulomka iz romana Plavi kaputić autora Mladena Kušeca (dramska igra- Leticija Rakić I Maroje Kevrić), Super djevojčica autorice Sanje Pilić (monolog- Antonina Vrebac) i Majčin dan autorice Sanje Polak (monolog- Mia Maria Sertić). Nakon toga, u 16:30 sati, slijedi zabava uz ples i tulumarenje u organizaciji FunTime- prvi disco u gradu.

Svi maleni sportaši imat će priliku biti dio sportske košarkaške radionice na igralištu “Marakana” u organizaciji Košarkaškog kluba Kraljevica u 17 sati.

Glazbeni program započinje u 18:30 sati nastupom polaznika glazbenog tečaja i dječjeg zbora Zvijezda Danica iz Kraljevice.


U popodnevnom terminu, od 17 do 19 sati, Dječjem danu u Frankopanu pridružit će se posebni gosti- magarčići iz OPG-a Lucić koji će nam doći iz Šmrike, a djeca će se imati prilike upoznati s njima, nahraniti ih pa čak i zajahati. Također, tijekom cijelog dana, djeca će skakati u dvorcu na napuhavanje HipHop-a a u atriju Dvorca bit će izložena izložba “Šetnja salonima Zrinskih I Frankopana” Dječjeg vrtića Bukovac iz Zagreba. 

Dječji dan je u organizaciji Turističke zajednice grada Kraljevice i portala Avanture malih okica a cilj je predstaviti udruge s područja Kraljevice i okolice te se pritom dobro zabaviti! Prisustvo na svim programima je besplatno te programe vode osobe s iskustvom u radu s djecom.