Kraljevica 24. siječanj 2023. K.V.

Dvorac Nova Kraljevica i ove godine u “Noći muzeja”

Dvorac Nova Kraljevica i ove godine u “Noći muzeja”
Besplatna likovna radionica- “Vitezovi i princeze u muzeju” za najmlađe, stručno interpretacijsko vodstvo za one malo starije

Ovog petka, 27. siječnja, diljem Hrvatske održava se 18. izdanje popularne manifestacije “Noć muzeja” čija je ovogodišnja tema “Muzeji su važni”. U organizaciji Turističke zajednice grada Kraljevice, u manifestaciju će se uključiti Posjetiteljski/Interpretacijski centar u Dvorcu Nova Kraljevica, poznatijem kao Frankopan, koji će za građane biti otvoreni od 18 do 22 sata.

U obilježavanje Noći muzeja u Kraljevici su uključeni i najmlađi za koje će se, u Multimedijskoj dvorani, s početkom u 18 sati, održati besplatna likovna radionica- “Vitezovi i princeze u muzeju”. Radionicu vodi Ivana Jambreković, a polaznici će imati prilike ukrašavati i izrađivati maske, oklope, krune i štapiće iz doba Frankopana uz slane zalogaje. Izrađene maske polaznici nose svojim kućama kao suvenir s "Noći muzeja". Radionica je namijenjena djeci od 4 do 8 godina, a pratnja roditelja je po želji.

Nakon radionice, u Posjetiteljskom centru Kraljevica s početkom u 20 sati, održat će se stručno interpretacijsko vodstvo kroz koje će se posjetitelje upoznati s pričom o Dvorcu Nova Kraljevica i poznatoj “Uroti zrinsko- frankopanskoj”. Uz navedeno, posjetiteljima će se predstaviti KTR Putovima Frankopana uz gledanje promotivnih filmova. Ulaz je besplatan.