Kraljevica 23. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Klapa Rišpet, Vanna, Neno Belan… ovog ljeta u Kraljevici

Klapa Rišpet, Vanna, Neno Belan… ovog ljeta u Kraljevici
“Leto va Kraljevici 2023”, koje počinje sutra, a traje sve do 20. kolovoza, Kraljevičanima i njihovim gostima donosi tridesetak zabavnih, kulturnih i sportskih događanja 

Kraljevičanima najdraža ljetna manifestacija, koja će početi sutra 29. Kraljevačkom regatom krstaša, najavljena je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj na prekrasnom Trgu Zrinski. Bogat program “Leta va Kraljevici” i “Kraljevačkog kulturnog leta”, “satkan” od tridesetak događanja, predstavili su predstavnici Grada Kraljevice i kraljevičke Turističke zajednice. 
 

“Ovogodišnji program je vrlo bogat, najbogatiji do sada. Prošle godine je većina programa održana u novoobnovljenom Dvorcu Frankopan, a ove godine se možemo pohvaliti novouređenim Trgom Zrinski, gdje će biti većina kulturnih programa”, poručila je Paula Vučković, ispred organizacijskog odbora. 

“Kraljevica će biti središte kulturnih i zabavnih događanja. Programi su prilagođeni kako Kraljevičanima tako i posjetiteljima te smo sigurni da će svatko pronaći nešto za sebe. Istaknula bih koncerte Zorice Kondža i Vanne. Uz to publiku će sigurno nasmijati Dragan Marinković Maca sa svojom hit komedijom. Tu su i brojni nastupi lokalnih izvođača. Pripremamo i tradicionalne fešte. Na Tiri će tako nastupati Neno Belan, a na Fešti od Klapunic Grupa Point. Od noviteta bi istaknula Wine & Art Frankopan te sportske susrete koji će se održati prije velikog koncerta Klape Rišpet i Insula benda”, najavila je zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić.


“Leto va Kraljevici iz godine u godinu kontinuirano, sadržajno i organizacijski unaprjeđujemo i obogaćujemo, a to je vidljivo i iz ovogodišnjeg programa. Promatrajući veličinu grada, a posebno proračunske kapacitete kojima Kraljevica raspolaže, ovogodišnje Leto nekoliko je stepenica iznad tim parametrima određenih razina i mogućnosti. Obiman i raznovrstan program začinjen vrhunskim, etabliranim i renomiranim umjetnicima rezultat je truda i rada gradske administracije i Turističke zajednice i čestitam im na tome”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, istaknuvši kako su posebnost Kraljevice fantastične povijesne kulise, koje su obnovljene ili se obnavljaju uz milijunska ulaganja.  

“Grad Kraljevica ima ograničena proračunska sredstva i ne može se mjeriti s okolnim gradovima, ali svaki put kad sjednemo i krenemo u razradu manifestacije trudimo se da s tim sredstvima pružimo najbolje našim građanima, posjetiteljima i turistima. Ove godine podigli smo letvicu. Stižu nam poznata imena, a nismo zaboravili ni na naše udruge. Također u program smo uključili i sva naša mjesta”, kazala je pročelnica Matea Dundović.


Za posjetitelje su besplatni svi programi osim Wine & Arta, koncerta Zorice Kondže i Vanne te predstave “Kakva ti je žena takav ti je život”. Za iste će se ulaznice prodavati od 1. srpnja, u Posjetiteljskom centru u Dvorcu Frankopan, od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati.

“Leto va Kraljevici 2023” zajedničkim su snagama organizirali Grad Kraljevica i Turistička zajednica grada Kraljevice, a manifestaciju su pomogli: Ina, Citadela, BSK Commerce, Geodetski zavod Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Dalmont, Croatia agent, VIK, Alpha sub, BM Gradnja, Pestic, Ergomatic, S.V.I.N.G. projekt, Suza Adria, Enigma i Jadran hoteli.