Kraljevica 7. prosinac 2018.

Kraljevici 5 milijuna kuna za Carovo

Kraljevici 5 milijuna kuna za Carovo
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u ovoj će godini s pet milijuna kuna sufinancirati izgradnju komunalnih vezova u kraljevičkoj luci Carovo. Sporazum težak dodatna dva milijuna kuna potpisan je uoči svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Kraljevice.
 
Dodatak ugovoru o sufinanciranju projekta “Izgradnja komunalnih vezova u luci Carovo”, vrijedan 2 milijuna kuna, potpisali su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnateljica Županijske lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena Dijana Mihaljević. Svečanom potpisivanju u Velikoj sali Hotela Kraljevica, održanom uoči svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Kraljevice, prisustvovali su kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i primorsko- goranski župan Zlatko Komadina.
 

Dodatkom ugovora resorno će ministarstvo u ovoj će godini sufinancirati projekt Županijske lučke uprave s ukupno pet milijuna kuna. Projektom će se omogućiti realizacija izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo. Planirana je izgradnja ukupno pet armirano- betonskih pasarela ukupne dužine 282 metra i površine 1.102,10 metara kvadratnih, čime će se podići kvaliteta vezova, sigurnost plovila na vezu, ali i korisnika koji pristupaju lučkim vezovima.