Kraljevica 16. svibanj 2019.

Kraljevički “Orepčići” proslavili 20. rođendan

Kraljevički “Orepčići” proslavili 20. rođendan

Dječji vrtić Orepčići iz Kraljevice slavi dva desetljeća rada. Značajan jubilej obilježen je svečanom proslavom u Dvorcu Frankopan, a najljepši poklon Orepčići su dobili od kraljevičkog gradonačelnika, koji je poručio kako će uskoro na red doći projekt novog vrtića.

Dva desetljeća prošla su od kada se 1999. godine kraljevički dječji vrtić odvojio od Dječjeg vrtića Rijeka. Broj djece od tada se gotovo udvostručio pa vrtić danas broji 126 “orepčića”, o kojima brine 12 odgajateljica, a tu su i psiholog, medicinska sestra te logoped. 

“Prostor vrtića stalno uređujemo. Vrtić je dobro opremljen, didaktički i informatički. Imamo velik broj upita roditelja za naš vrtić, a ponosna sam što smo među drugim vrtićima prepoznati po kvaliteti pa nam i odgajatelji iz drugih županija šalju otvorene molbe za posao”, naglasila je Adela Karlovčan, ravnateljica Dječjeg vrtića Orepčići, zahvalivši Gradu Kraljevici na suradnji. 

Uskoro novi vrtić

Vrtić je od samih početaka u istom prostoru, koji polako postaje pretijesan za najmlađe Kraljevičane. Najljepši rođendanski poklon “Orepčići” su danas dobili od kraljevičkog gradonačelnika, koji je najavio- novi vrtić.

“Radimo na nizu projekata, ali siguran sam da će uskoro doći na red i novi vrtić. Imamo konkretne ideje i viziju. Vrtić je tijesan, prostor je skučen, ali i u takvim uvjetima ja zaista čestitam na radu ravnateljici i odgajateljicama”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je svečanosti prisustvovao u društvu zamjenice Paule Vučković. 

Zahvalice i pokloni

Obilježavanje značajnog jubileja počelo je ponedjeljak otvorenjem izložbe “20 godina Dječjeg vrtića Orepčići”, a nastavilo se dan kasnije predstavom za djecu i roditelje koju su napisale i u kojoj su glumile odgajateljice. 

Današnjoj svečanoj proslavi u Dvorcu Frankopan prisustvovale su sadašnje i bivše odgajateljice, kao i sve koji sudjeluju u životu kraljevičkog vrtića. Tom su prilikom podijeljene zahvalnice svima koji su pomogli rad vrtića, kao i pokloni koje su djeca izradila za odgajateljice. Prikazan je i film o povijesti vrtića, kojeg su pripremile odgajateljice, a svojim je nastupom svečanost uveličala Klapa Tić. 

Sutra su sva kraljevička djeca pozvana na igru i druženje u vrtiću, na velikim dvorcima na napuhavanje, od 9 do 16 sati.