Kraljevica 29. svibanj 2023. Klaudio Vrančić

Mališani će još dugo pamtiti proteklu nedjelju u Kraljevici

Mališani će još dugo pamtiti proteklu nedjelju u Kraljevici
Premijerno izdanje “Dječjeg dana u Frankopanu” privuklo je brojne mališane iz Kraljevice i okolice, a dočekao ih je zabavan cjelodnevni program

Dječji smijeh jučer je odjekivao Kraljevicom, gdje je po prvi puta održan “Dječji dan u Frankopanu”. Organizatori, Turistička zajednica grada Kraljevice i portal “Avanture malih okica”, su premijerno izdanje manifestacije ispunili zabavnim događanjima, na radost brojnih mališana i njihovih roditelja, koji su dan odlučili provesti u Kraljevici. 


U jutarnjim satima talentirani su budući umjetnici mogli sudjelovati u kreativnoj likovnoj radionici, koju je vodio akademski slikar Ivan Tomečak, kao i glazbenoj, za koju se pobrinula zabavna “Muzika u koracima”. 


Posebno zanimljivo, poučno i zabavno, bilo je na “Survival campu”, kojeg je ispred vodio avanturistički vodič Marko Sladić, a u pomoć mu je, kad je bilo najpotrebnije, priskočio i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Prvi dio programa završen je uz sportsku radionicu Nogometnog kluba Primorac, na popularnoj “Marakani”. Na istom je mjestu u popodnevnim satima sportsku radionicu održao i Košarkaški klub Kraljevica. 


Popodnevni program dramskim su nastupima ispunili i kraljevički osnovnoškolci, nakon kojih su se mališani rasplesali uz FunTime disco, a sjajno raspoloženje dodatno su popravili magarčići OPG-a Lucić iz Šmrike. 


U predvečerje su nastupili polaznici glazbenog tečaja i Dječjeg zbora Zvijezda Danica. Tijekom dana su posjetitelji mogli razgledati izložbu “Šetnja salonima Zrinskih i Frankopana” Dječjeg vrtića Bukovac iz Zagreba, a djeca su mogla uživati i na dvorcu na napuhavanje.


Ako je suditi po odazivu i zadovoljnijim osmjesima na licima najmlađih i njihovih roditelja premijerno izdanje “Dječjeg dana u Frankopanu” pokazalo se kao pun pogodak. Proteklu nedjelju u Kraljevici mališani će još dugo pamtiti.