Kraljevica 10. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Nagrađene 24 udruge koje obogaćuju život Kraljevice

Nagrađene 24 udruge koje obogaćuju život Kraljevice
Gotovo milijun kuna Grad Kraljevica je osigurao za 24 udruge, čiji su predstavnici danas u Frankopanu svečano potpisali ugovore o financiranju

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju programa javnih potreba za 2022. godinu, održano je danas u kraljevičkom Dvorcu Frankopan. 


“Kao gradonačelnik ja vam se zahvaljujem od srca što svojim radom i doprinosom obogaćujete društveni, kulturni i sportski život grada Kraljevice. Ovih nešto manje od milijun kuna kojima sufinanciramo rad udruga tek je manji dio onoga što Grad ulaže u sport i kulturu gdje smo u infrastrukturu, u protekle četiri godine, uložili 35 milijuna kuna”, istaknuo je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, najavivši daljnja ulaganja u Ljetnu pozornicu, Dvorac Frankopan, Muzej brodogradnje, Dom kulture i sporta te sportsku infrastrukturu.


Na javni natječaj Grada Kraljevice prijavile su se ukupno 24 udruge iz područja kulture, zdravstva i socijalne skrbi i ostale udruge civilnog društva. S 260 tisuća kuna Grad pomaže 23 udruge, dok je za Sportsku zajednicu, koja broji 15 klubova, iz gradskog proračuna osigurano 700 tisuća kuna.