Kraljevica 12. lipanj 2017.

Napustila nas je velika Milka Milinković

Napustila nas je velika Milka Milinković
U 62. godini života sinoć nas je napustila Milka Milinković, najveća hrvatska paraolimpijka. Velika sportašica, još većeg srca. Karizmatična, jednostavna, pozitivna.

“Znate koja je razlika između mene i vas?” upitala nas je jednom prilikom u povećoj gužvi uoči svečane sjednice Gradskog vijeća. “Ja uvijek imam gdje sjesti,” rekla je prije nego smo se snašli i razvukla svoj poznati zarazni osmijeh, na koji je malo tko mogao ostati ravnodušan. 

Milka Milinković najveća je hrvatska paraolimpijka. Nevjerojatno zvuči podatak da je nastupila na čak deset Paraolimpijskih igara, a još nevjerojatnije činjenica da je osvojila devet odličja. Kući je donijela dva zlata, tri srebra i četiri bronce. Vrsna sportašica uz spomenute olimpijske medalje u svojoj kolekciji ima još niz različitih odličja, nagrada i priznanja.

No, poznatiji od iznimnih sportskih rezultata njen su neuništivi duh i sjajan smisao za humor. Milku nikada niste mogli sresti namrštenu, a viceve, na svoj i tuđi račun, pričala je bolje od većine stand-up komičara. 

Rođena je 1955. u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini. S 13 je godina doživjela nezgodu zbog koje je završila u invalidskim kolicima. Na rehabilitaciju je došla u Kraljevicu i tu je ostala, u gradu koji je istinski voljela i koji je volio nju, u njenom gradu. Često je znala reći kako i da može ništa u svom životu ne bi mijenjala i to je izjava koja najbolje opisuje Milku. 

Napustila nas je sinoć, u 62. godini života, nakon teške bolesti. Otišla je sa svojim osmjehom i ostavila veliku prazninu u Kraljevici, ali i srcima svih koji su je poznavali.