Kraljevica 1. lipanj 2017.

“Plesne kraljice” još jednom “pozlatile” Kraljevicu

“Plesne kraljice” još jednom “pozlatile” Kraljevicu
Čak osamnaest odličja “iskovale” su kraljevičke “plesne kraljice” na velikoj svjetskoj smotri što se u Poreču održala od 22. do 28. svibnja. 
 
Vitrine Plesnog kluba Dance Queen odavno su pretijesne za kolekciju odličja koju Kraljevičanke “obogaćuju” godinama. Nova zlata, srebra i bronce, u grad su stigla krajem svibnja iz Poreča.
 
Na zapadnoj obali Istre okupilo se čak sedam tisuća plesača koji su otplesali dvije tisuće koreografija. Kraljevicu je predstavljalo 115 Queensica, od 6 do 23 godine starosti, koje su se brojnim gledateljima predstavile s 25 koreografija u A te 15 u B ligi.
 
Kraljevičanke su u Poreču ukupno osvojile 10 zlata, 2 srebra i 1 broncu u najjačoj konkurenciji (A liga) te 1 zlato, 3 srebra i 1 broncu u B ligi.
 
Zlatne koreografije iz Poreča su solo točke Ire Đeric Hasanac, Klare Šimić, Katie Milić, plesnog para Ire Đerić Hasanac i Klare Šimić, Petre Kocijan i Petre Juretić te grupne i formacijske koreografije skupine “mini” i skupine “sisters”.
 
“Naših najmanjih 28 plesačica skupine Mini imalo je cast jedini ostvariti uspjeh i kvalificirati se u A ligu najboljih plesača među više od 30 otplesanih koreografija iz cijelog svijeta. Konkurencija je bila izuzetno velika i stajati medu najboljima je ogromna cast koju nosi nas plesni klub. Ovim putem bi voljeli istaknuti da smo izuzetno ponosni i na naša druga odličja a posebno osvojena 4 i 5 mjesta naših solista Karle Horvat, Petre Velepič, Marije Mucaj, Mie Škarić i Mie Velepič koje su u ogromnoj konkurenciji preko 25 plesova dosuđene u top pet. To su veliki uspijesi za Hrvatsku, Kraljevicu, nas trenere ali i djece kojima se ovim putem zahvaljujemo na silnom trudu i radu koji ulazu u svoj napredak,” rekla je ponosna trenerica Marija Španja, koja zajedno sa sestrom Sandrom Ložnik Videčak najzaslužnija za plesnu “eksploziju” u Kraljevici.  
 
Nastavlja se tako uspješna plesna 2017. za Queensice koje su nedavno dobile i sportašicu godine grada Crikvenice. Titulu je ponijela osmogodišnja Ira Đerić Hasanac.
 
“2017, je bila predivna za mnoge naše plesače, a voljeli bi istaknuti da se naše zalaganje i kvaliteta vidi i na županijskoj razini te ovim putem zahvaljujemo Flash Dance Unitu na organizaciji hvale vrijednog projekta Rijeka Pleše, na kojem je naš klub osvojio glavnu nagradu s koreografijom Legend of the lamp u kojoj pleše čak 53 plesača od 6 do 23 godine zajedno s nama voditeljicama,” Marija Španja.