Kraljevica 10. veljača 2019.

Pod maskama feštale generacije Bakarčana i njihovi gosti

Pod maskama feštale generacije Bakarčana i njihovi gosti

Bakarac je sinoć, barem ako se Kraljevičane pita, bio maškarani centar svijeta. Jedini ovogodišnji maškarani tanci u malenom su mjestu okupili sve generacije Bakarčana, ali i goste iz Šmrike, Križišća i Kraljevice. 

Domom u srcu Bakarca sinoć je odjekivala pjesma. Domaćini, mladi i oni nešto stariji, kao i njihovi brojni gosti iz Šmrike, Križišća i Kraljevice do dugo u noć su se, uz muziku u živo, sjajno zabavljali na jedinim ovogodišnjim maškaranim tancima. 

Organizatori, Udruga udruga za njegovanje i očuvanje narodnih običaja Čenguti i RŠK Tunera, raširenih su ruku dočekali, a potom i počastili brojne goste. Stara poslovica kaže “bolje da nestane selo nego običaji”, a tradicija maškaranja u Bakarcu stara je koliko i mjesto. 

Upravo stoga Bakarčani planiraju organizirati i jednu dječju redutu za najmlađe mještane, a potom će svi zajedno na Međunarodnu riječku karnevalsku povorku. Čak 150 bakaračkih maškara predstavit će se sa simboličnom maskom- “Neptun”, koja je, kažu, poveznica s morem, ali i nekada nadaleko poznatim disko klubom. 

Komentari