Kraljevica 30. listopad 2019.

Štićenici Fortice ugostili kraljevičke osnovnoškolce

Štićenici Fortice ugostili kraljevičke osnovnoškolce

U kraljevičkom Centru za rehabilitaciju Fortica je, u sklopu projekta "Moji prijatelji iz Fortice”, održana radionica "Ja i moji osjećaji”. Na radionici su, uz štićenike Fortice, sudjelovali učenici drugog razreda Osnovne škole Kraljevica.

Centar za rehabilitaciju Fortica program "Moji prijatelji iz Fortice" provodit će i ove školske godine u suradnji s Dječjim vrtićem Orepčići iz Kraljevice, Osnovnom školom Kraljevica i Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka. 


Radi se o programu za unapređenje socio- emocionalnog razvoja djece predškolskog i školskog uzrasta i predstavlja primjer obrnute inkluzije, što bi značilo da “zdrava” djeca (učenici drugog i sedmog razreda i djeca iz dječjeg vrtića) dolaze u Centar, gdje se druže sa štićenicima kroz tematske radionice. 


Inovativnost programa je i u tome što pokazuje uspješan primjer suradnje ustanove socijalne skrbi s odgojno obrazovnim ustanovama i povezivanje na lokalnoj razini s ciljem stvaranja tolerantne lokalne sredine. Program se provodi već petu godinu zaredom.

U sklopu programa danas su Forticu posjetili učenici drugog razreda Osnovne škole Kraljevica te je održana radionica" "Ja i moji osjećaji".