Kraljevica 8. travanj 2021.

U Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno 6 apartmana

U Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno 6 apartmana
Primorsko- goranska županija uspješno je dovršila projekt preuređenja i prenamjene prostora Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica. 

Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.

“Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje. Podrumske prostorije su također dobile novu namjenu- prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30- ak osoba”, ističe župan Zlatko Komadina.

Cjelokupna sredstva za adaptaciju, u iznosu preko 350 tisuća kuna osigurana su iz županijskog proračuna. U planu je tijekom ove godine i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Centra. Župan Komadina dodaje da ova investicija  omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom.

Pomoć pri uređenju „”Kutka za roditelje i korisnike smještaja” pružili su i brojni donatori, između ostalih Grad Kraljevica i Općina Kostrena te tvrtke Metis i Ina.

Komentari