Kraljevica 29. lipanj 2018.

Umjetnici izložbom i pjesmom otvorili “Leto va Kraljevici”

Umjetnici izložbom i pjesmom otvorili “Leto va Kraljevici”
Koncertom Mirjane Bobuš i Zorana Papića te otvorenjem izložbe likovnih amatera u Bakarcu je počelo “Leto va Kraljevici”. Tradicionalna kulturno- zabavna manifestacija, u sklopu koje će svatko pronaći nešto za sebe, proteže se sve do prvog dana rujna. 

Pjesma, koja je sinoć odjekivala Bakarcem, označila je početak ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici”. Mirjana Bobuš i Zoran Papić, u intimnom ozračju ispred bakaračke crkvice Sv. Petra, koncertom su uljepšali otvorenje tradicionalne kraljevičke manifestacije. Okupljeni Bakarčani i njihovi gosti iz susjednih mjesta pod vedrim su nebom uživali u dobro im poznatim stihovima.

Koncertu je prethodilo otvorenje 9. Izložbe likovnih amatera Petrova 2018. u bakaračkom Domu. Dvadesetak autora predstavilo se sa sedamdeset radova, slika i skulptura, kroz različite tehnike i motive.

“Već devet godina izložbu uspješno organiziramo. Krajem ljeta u rujnu ili listopadu, planiramo organizirati i likovnu koloniju, a za Dan Grada Kraljevice radove bi izložili u Frankopanu”, poručio je Milan Bauk, inicijator izložbe i jedan od autora.
 
Uskoro obnova tunera

“Drago mi je štna ovako malom prostru imamo toliko izuzetnih, talentiranih ljudi. Ja se osobno ne mogu zasititi motiva mora i tunera i moram reći ​da smo se za obnovu tunera prijavili na županijski natječaj te se nadamo da ćemo do kolovoza, kada je Tira, Tira, uspjeti obnoviti tunere”, najavio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Svečano otvorenje pjesmom su uveličale članice KUD-a Lanterna, a pokrovitelj izložbe, koju organiziraju MO Bakarac i udruga Čenguti, je grad Kraljevica. Radovi se mogu razgledati još danas i sutra od 20 do 22 sata.

Proslava Petrove, najvećeg bakaračkog blagdana, nastavlja se danas, od 20 sati, uz nastup grupe Frotunal.
 

Komentari