Kraljevica 12. srpanj 2016.

Uskoro “Cestovni poligon“ i “Park Križišće“

Uskoro “Cestovni poligon“ i “Park Križišće“
Kraljevica će kroz nekoliko mjeseci biti bogatija za novouređeni Park Križišće i Cestovni poligon u sklopu Dječjeg vrtića “Orepčići“. Rezultat je to programa "Mladi snaga zajednice”.
 
Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina Đurić potpisali su s predstavnicima neformalnih skupina mladih iz Kraljevice i Križišća ugovore o financiranju projekata “Cestovni poligon“ i “Park Križišće“ koji su odabrani na Tvornici ideja održanoj 22. svibnja ove godine, a sve u okviru inovativnog programa "Mladi snaga zajednice”.
 
Najveća vrijednost programa je što potiče mlade ljude da svojim poduzetničkim aktivnostima pokrenu prepoznavanje i rješavanje izazova u lokalnoj zajednici te ih kroz izobrazbu i provedbu odobrenih projekata uči o najrazličitijim aspektima društvenog poduzetništva.

 
 
Financijska sredstva s kojima neformalna skupina raspolaže iznose ukupno 15.000,00 kuna po pojedinačnom projektu. Grad Kraljevica i Europska zaklada financiraju iznos od 10.000,00 kuna dok preostali iznos neformalne skupine trebaju pronaći kod donatora.
 

Gradonačelnica Grada Kraljevice prilikom potpisivanja ugovora izrazila je podršku za projektne ideje mladih koje su odabrane za provedbu putem ovog natječaja te istaknula kako će Grad Kraljevica uvijek podržati kreativne ideje mladih ljudi kojima se nastoji podići kvaliteta života u našoj lokalnoj zajednici.


 
Neformalne skupine s provedbom projekata započinju odmah po potpisivanju ugovora o dodjeli financijskih sredstava, a rok završetka je 30. rujna ove godine. Mladi će o provedenim aktivnostima u okviru projekata izvještavati javnost putem svojih profila na društvenim mrežama.

Komentari