Kraljevica 6. veljača 2017.

Uskoro kreće izgradnja prve zgrade novog centra Šmrike

Uskoro kreće izgradnja prve zgrade novog centra Šmrike
Negdje u ovo vrijeme sljedeće godine Šmrika bi trebala dobiti novu stambeno- poslovnu zgradu, a osam obitelji nove domove. U prizemlju zgrade bit će pošta i market, a uredit će se i okoliš. 

Svečanim potpisivanjem predugovora između Grada Kraljevice i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama napravljen je značajan korak ka realizaciji projekta izgradnje nove stambeno- poslovne zgrade u srcu Šmrike, koja će se graditi po Programu društveno poticane stanogradnje. 

Predugovor su u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice danas potpisali kraljevička gradonačelnica Nada Turina- Đurić i Goran Bradić, direktor APN-a.
 
Šmrika najbrže rastuće kraljevičko naselje

“Grad u nama ima pouzdanog partnera, mi ćemo izvršiti sve naše obveze. Učinili smo sve što je u našoj moći, Grad je pratio nas, mi Grad, bili smo brzi i ekspeditivni. Barem od kad sam ja direktor. Što je prije bilo i zašto se toliko čekalo ne znam,” poručio je Bradić.

“Šmrika je drugo najveće naselje na području Grada Kraljevice, a uz to i najbrže rastuće naselje. Sve više mladih živi na području Šmrike, povećava se i broj djece, a Šmrika i u buduće ima tendenciju širenja. Potrebe mještana Šmrike, koja iz ruralnog prostora postaje urbani, su se povećale. Oko prostora Doma novim će se sadržajima formirati centar mjesta,” rekla je kraljevička gradonačelnica te zahvalila svim Šmričanima koji su u prošlosti dali svoje privatne parcele kako bi se izgradio Dom kulture s budućim sadržajima. 
 
Očekivani završetak radova na proljeće 2018.

Kraljevička gradonačelnica poručila je i kako očekuje da bi izgradnja trebala početi ovog proljeća, dok bi završetak radova trebao biti u isto vrijeme sljedeće godine. 

Na proljeće će Šmrika tako po svemu sudeći dobiti prvu od dvije zgrade, koja će imati osam stanova na dvije etaže te tri poslovna prostora. Svoje bi mjesto u prizemlju zgrade tako trebali dobiti pošta i market. U planu je i uređenje pristupne prometnice i okoliša te parkirnih mjesta, najavila je arhitektica Martina Gudac.
 
Veliki interes za POS-ove stanove

POS-ovi stanovi u Šmriki, koji neće prelaziti cijenu od 1150 eura po kvadratu, izazvali su veliko zanimanje pa je na listi već tridesetak zainteresiranih. Druga faza, po potrebi, predviđa izgradnju još jedne isključivo stambene zgrade s 12 stanova, a treća faza obuhvaća izgradnju nove škole, dok bi se u prostorima stare škole uredio vrtić.

Današnjem svečanom potpisivanju prisustvovali su i državna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Katica Prpić i pomoćnik ministra Milan Rezo te Aleksandar Kružić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kraljevice.