Kraljevica 29. studeni 2016.

Zahvalnice Kraljevičanima uoči Dana Grada

Zahvalnice Kraljevičanima uoči Dana Grada
Kraljevičanima koji su u protekloj godini na različite načine doprinijeli zajednici Grad se “odužio” svečanom podjelom zahvalnica, održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice.

Zahvalnice Grad Kraljevica dodjeljuje kao javno priznanje fizičkoj ili pravnoj osobi, udruzi, ustanovi ili instituciji neovisno o prebivalištu odnosno sjedištu, za postignuti jednokratni uspjeh, doprinos promidžbi i ugledu Grada Kraljevice, zbog dane donacije, za uspješnu suradnju i druge osobite zasluge.

Za sjajne sportske rezultate zahvalnicu je dobila Ema Hajdinić, sedmogodišnja djevojčica i učenica 2. razreda Osnovne škole Kraljevica, koja je šah počela trenirati početkom 2016. godine kao članica Šahovskog kluba Kraljevica. Košarkaški klub “Kraljevica" zahvalnicu je dobio za 45 godina neprekinutog sportskog djelovanja na zadovoljstvo mnogih generacija i zajednice uopće.

Zahvalnicu za humanitaran rad zaslužili su Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Grada i Brodogradilišta Kraljevica, Gradsko društvo Crvenog križa Kraljevica i Udruga umirovljenika Grada Kraljevice. Društvo dragovoljnih darivatelja krvi Grada i Brodogradilišta Kraljevica za nesebičan humanitaran rad i organizaciju akcija dobrovoljnog darivanja krvi te promicanje plemenitosti davanja kod novih naraštaja, Gradsko društvo Crvenog križa Kraljevica za nesebičan humanitaran rad na području Grada Kraljevice i doprinos razvoju civilnog društva te Udruga umirovljenika Grada Kraljevice za organizaciju i sudjelovanje u nizu aktivnosti na području Grada Kraljevice i doprinos razvoju civilnog društva. Zahvalnica je dodijeljena i Centru za rehabilitaciju Fortica- Kraljevica za izniman doprinos u unapređenju zdravlja i otvorenosti prema lokalnoj zajednici novim projektima.

U području kulture zahvalnice su uručene Kulturno umjetničkom društvu “Lanterna“ Kraljevica za izuzetan doprinos u očuvanju kulturne baštine i njegovanju starih napjeva, Mesopustarima Kraljevice radi osmišljenih programa koji su poboljšali kvalitetu života najmlađih, promoviranja Grada među susjednim gradovima i očuvanja kulturne baštine te Radmili Toić za izuzetan doprinos u očuvanju kulturne baštine i promociji posebnosti Grada Kraljevice u zajednici i šire.

Radi osmišljenih programa koji su poboljšali kvalitetu života mladih i sudjelovanju u pilot projektu “Mladi snaga zajednice” koordinatorici projektnog tima za projekt - Cestovni poligon Tini Močilac i koordinatoru projektnog tima za projekt- Park Križišće Davoru Mavrincu također su uručene zahvalnice.

Gradonačelnica Grada Kraljevice čestitala je svima ističući kako joj je iznimno zadovoljstvo uručiti nagrade dobitnicima.

"Veliki broj ljudi na razne načine doprinosi našoj zajednici te smo željeli zahvaliti onima koji su tijekom godine doprinijeli tome. Ove zahvalnice su dodatni poticaj za Vaš daljnji uspješan rad,” poručila je  gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina Đurić.