Ostalo 30. prosinac 2020.

Riječki prsten još jednom pokazao da ima veliko srce 

Riječki prsten još jednom pokazao da ima veliko srce 
Dan nakon razornog potresa pomoć za Petrinju, Sisak i okolicu prikupljana je diljem našeg kraja. Odaziv je bio izvanredan, a prvi kombiji već su otišli put razrušenog područja

Bakrani, Grobničani, Kastavci, Kostrenjani i Kraljevičani, još su jednom pokazali da imaju veliko srce. Dan nakon razornog potresa, magnitude 6,2 po Richteru, koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu pomoć je prikupljana diljem našeg kraja.


Bakrani su pomoć za žrtve potresa prikupljali na tri lokacije, kod novog Vatrogasnog doma na Škrljevu, u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru i kod Doma kulture na Hreljinu. Područje pogođeno potresom iz Bakra će dobiti i financijsku pomoć, za što će biti izdvojeno 150 tisuća kuna. 


Pomoć za pogođena područja danas je prikupljana i u Kastvu, na parkiralištu kod Sportske dvorane "Matija Katalinić”, a donacije će se sakupljati i sutra od 9 do 15 sati. Stradalima u Banovini Grad Kastav će pomoći i financijski i to sa 75 tisuća kuna. 


U humanitarnu akciju prikupljanja pomoći uključili su se i brojni Kraljevičani, koji su jučer i danas prikupljali donacije u dvorani Praktikum kraljevičkog Doma kulture i sporta. Grad Kraljevica također će se uključiti u akciju i financijski pomoći stradalima. 


Žrtvama potresa pomoći će i Grobničani, koji su tijekom današnjeg dana donacije prikupljali u Domu kulture Čavle. Akciji su se odazvali brojni volonteri, a financijsku pomoć Petrinji, Sisku i okolici ponudila je i Općina Čavle. 


Kostrenjani su pomoć za stradale u Banovini prikupljali na sjevernom ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena. Prikupljene su uistinu velike količine odjeće, hrane i higijenskih potrepština, a akcija će se nastaviti i nakon blagdana. Općina Kostrena će i dodatnim sredstvima pružiti potporu u obnovi.

Naši su ljudi tako još jednom pokazali da imaju veliko srce. A za kraj spomenimo da su prvi kamioni i kombiji s donacijama iz Riječkog prstena već danas krenuli prema Petrinji, Sisku i okolnim mjestima.