Bakar 1. svibanj 2019.

Bakar i “Tuna fish fest” privukli više od 200 Austrijanaca

Bakar i “Tuna fish fest” privukli više od 200 Austrijanaca

Čak dva broda prepuna austrijskih turista danas su pristala na Masarykovoj obali u Bakru. Austrijanci su prošetali drevnim Bakrom, a potom i uživali u “Tuna fish festu” na Žalu ribara. 

“Kamelija” i “Roberta” jutros su isplovile iz Kraljevice prepune turista iz Beča i okolice. Na putu do Bakra Austrijanci su, u društvu Bakarske gospode i kapetana te Težakinja i težaka z Praputnjaka, degustirali Bakarsku vodicu i baškote te slušali priču o predivnim Bakarskim prezidima. 

Na Masarykovoj obali dočekala ih je Gradska straža Bakar te Klapa Reful, u čijoj su pjesmi mogli uživati dok su se iskrcavali s brodova. Nakon zajedničkog fotografiranja dvjestotinjak je turista prošetalo Bakrom i upoznalo se s njegovom bogatom poviješću. 

Jedinstveni doživljaj Bakra

Šetnju su završili na Žalu ribara gdje ih je dočekala pjesma Trija “Lungo Mare”, sajamska ponuda te dakako fini morski specijaliteti. U crkvi sv. Margarete mogli su razgledati izložbu o tunolovu i tunerama i Bakru kakav je bio nekada te vidjeti prezentaciju nekadašnjeg tunolova. Na samom kraju gostima se predstavio i Folklorni ansambl “Zora" iz Opatije.

Jedinstveni doživljaj Bakra, koji se krije iza simpatičnog projekta “Tuna fish fest”, plod je suradnje Turističke zajednice Grada Bakra i Turističke agencije Via Mea iz Crikvenice. 

Buđenje turizma u Bakru

“Željeli smo upoznati goste s našom bogatom kulturnom baštinom. Jako smo zadovoljni, kao i sve naše udruge, koje od projekta imaju koristi. Javljaju nam se i druge agencije, najavljuju izleti. Privatni smještaj se diže iz godine u godinu od nula ležajeva došli smo do 525”, naglasila je Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra, izrazivši nadu u skoro otvaranje hotela na Kukuljanovu te rješavanje pitanja hotela Jadran.

“Povratne informacije su odlične. Gosti su od Bakra dobili puno više nego što su očekivali, a način na koji smo im sve prezentirali je na njih ostavio sjajan utisak. Cilj nam je zajedno s Turističkom zajednicom oživjeti Bakar”, rekao je Miro Kovačević iz Turističke agencije Via Mea. 

Grupa koja je danas stigla u Bakar treća je u sklopu projekta “Tuna fish fest”, koji će se, najavljuju organizatori, nastaviti kako u pred tako i u posezoni.