Bakar 13. rujan 2021.

Zborovi u Bakru zapjevali u skladu s prirodom

Zborovi u Bakru zapjevali u skladu s prirodom
Bakar šesti put zabljesnuo u raznolikosti sedam zborova, sedam zborskih izričaja od tradicionalnih podravskih, istarskih i primorskih napjeva, klasičnog zborskog repertoara do obrada suvremenih pop pjesama. 

Zborovi i publika zračili su zadovoljstvom, združeni u obilju pozitive i emocija učinili su subotnju večer u Bakru zaista posebnom.
 

“Misija i cilj smotre je kroz šest godina evoluirala od ideje da se s našeg Bakra ukloni stigma zagađenoga grada, do ideje da zborska pjesma postane pokretač niza pozitivnih kretanja u društvu. Još prije nekoliko desetaka godina spontano smo se družili i čuvali prirodu, a čini se da danas to moramo učiti i posebno naglašavati. Pa neka smotra 'U skladu s prirodom' bude jedan od takvih pokretačkih i edukacijskih smotri, a spomen park s doniranim sadnicama svjedočanstvo da su se zborovi zauzeli za plemeniti cilj”, istaknula je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.


“Valja se prisjetiti bakarskog društva prije dvadesetak godina kada su ovakve inicijative udruga bile spontane i redovite- bakarska inicijativa udruga KUU Sklad, DVD Bakar, Udruga Bakarska žena, Podružnica umirovljenika Bakar, UHBDR Grada Bakra, Bakarska straža, Društvo Naša djeca Bakar te SPD Luben, pokazala ljubav za svoj grad, da želi u njega ulagati ideje, vrijeme i rad, da je spremna suočiti se s velikim projektima i njima graditi naš Bakar, zavičaj, ali i same sebe. Zato vas svih pozivamo da nam se pridružite jer smo se u ovih šest godina silno obogatili: ali mi amateri nismo plaćeni novcem, nego divnim emocijama i energijom, radošću pjevanja, divnim iskustvom druženje sa zborovima, ali najviše toplim aplauzima i osmjehom odobravanja naše drage bakarske publike, koja je prepoznala širu poruku našeg pjevačkog angažmana i podržala je”, rekla je Vladislović.
 

Grad Bakar i Odjel za kulturu PGŽ financijski su podržali ovu priredbu, a na najvišoj razini i ove je godine bio G.I.S ov tim na čelu s Lorinom Zovićem. Gordana Kovačević je od samog početka voditeljica smotre te je i ove godine dala poseban ton cijeloj smotri, baš kao i službeni fotograf Miljenko Šegulja.
 
“Uspjeh ovakve priredbe počiva na bezbroj detalja koji se svi moraju složiti u lijepi mozaik. Zato valja istaknuti imena zaslužnih: Maja Šepac Rožić Darko Pavletić Pape, Franjo Vicić, Miljenko Husan i Darko Nedić, Branka Jalšovec i njene bakarske gospođe, Marin Roberti, Bore Štrbac, Ljubo Vladislović , Pave Pavletić, Ivan Jakupanec, Mitja Čegodajev, a posebno naše skladne domaćice: Dobrinka, Nela, Tanja, Dijana, Dunja S, Dunja V, Nevenka, Suza, Andrea, Karmen, Aleksandra, Renata i Bojana”, zaključuje Vladislović.
 

Posebnu pohvalu zaslužuju zborovi koji oduševljavaju svojim dobrim duhom i odličnom pjesmom: MPZ KUU Jeka Primorja iz Rijeke s dirigentom Igorom Vlajnićem, KUD Halubjan iz Viškova s dirigenticom Žaklinom Majetić Mufić, Riječki komorni zbor Val iz Rijeke s dirigenticom Doris Kovačić, MPZ Gimpl iz Ravne Gore s dirigenticom Žaklinom Majetić Mufić, KUD Lovor iz Lovrana s dirigenticom Arianom Bossi, VA Lipe iz Siska s dirigentom Draženom Kurilovčanom te KUU Sklad Bakar s dirigenticom Nadom Matošević Orešković.
 
Sljedeće godine Sklad slavi 145. rođendan i najavljuje bogat cjelogodišnji program.

Komentari