Čavle 7. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Majstori komedije i ‘kumedije’ nasmijali grobničku publiku

Majstori komedije i ‘kumedije’ nasmijali grobničku publiku
Publika je mogla uživati u humoru bez cenzure po kojem su Grobničani nadaleko poznati, a koji se još uvijek može čuti u svakoj pravoj grobničkoj “oštariji”

“Spektakl po domaću”, tepali su kroz najave samopouzdani organizatori prvom “Grobničkom stand up-u” i time visoko podigli ljestvicu očekivanja publike. No, što su najavili to su sinoć i ispunili jer dupkom se puna Sokolana nikada nije jače smijala.


Na pozornici su se za stolom okupili lokalni majstori komedije i ‘kumedije’: Cvetan Pelčić, Žarko Žeželić Prdela, Ladislav Čargonja i Marinko Žeželić. Prvo je krenula pjesma, zatim anegdote pa vicevi. Malo o Grobničanima, malo o Bodulima, a “Izvukli” se nisu ni Slovenci i Bosanci. 


Veselo je domaće društvo veliko pojačanje dobilo u legendarnom glumcu i komičaru- Edi Vujiću te glazbeniku Robertu Mavrincu, a još kad im se, negdje na pola večeri, na pozornici pridružila “vic mašina”- Mladen Valjan Vlačina, “spektakl po domaću” je bio zajamčen.   


Od svega možda najviše veseli što je publika mogla uživati u humoru bez cenzure, onom izvornom, po kojem su Grobničani nadaleko poznati, a koji se još uvijek može čuti u svakoj pravoj grobničkoj “oštariji”. Neovisno o tome dali se ona nalazi na Grobnišćini ili u kraljevičkoj uvali Črišnjeva.


Na samo je kraju u ime organizatora- Turističke zajednice općine Čavle okupljene pozdravila direktorica Rea Čargonja. A njen su prijedlog da jedinstveno događanje sljedeći puta održi pred velikim gledalištem Doma kulture Čavle okupljeni ispratili s pljeskom odobravanja.