Čavle 11. lipanj 2021.

Zdravstvena stanica na Čavlima dobit će novi krov

Zdravstvena stanica na Čavlima dobit će novi krov
Krajem ovog mjeseca kreće oko 350 tisuća kuna vrijedna sanacija krova i unutarnjih oštećenja zdravstvene stanice na Čavlima

Svega nekoliko dana nakon što su najavljeni radovi na modernizaciji sustava grijanja Doma kulture Čavle Općina kreće u novi projekt. Naime, danas je s tvrtkom G.R.B. d.o.o. iz Karlovca potpisan ugovor za izvođenje građevinsko obrtničkih radova na sanaciji krova zdravstvene stanice, a sanirat će se i unutarnja oštećenja te “osvježiti” zidovi. 


Vrijednost radova, koji bi trebali započeti 28. ovog mjeseca, procjenjuje se na oko 350 tisuća kuna. Primorsko- goranska županija projekt sufinancira s oko 200 tisuća kuna, a Dom zdravlja s još 50 dok će se iz općinskog proračuna za sanaciju izdvojiti oko 100 tisuća kuna.


“Svjesni smo lošeg stanja u kojem se naša ambulanta nalazi. Projekt energetske obnove prijavili smo na natječaj Fonda za zaštitu okoliša, ali nažalost neuspješno. Izgubili smo tako dosta vremena, ali krećemo u sanaciju”, istaknula općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, najavivši i drugu fazu projekta, u kojoj će na red doći nova fasada te zamjena dotrajale stolarije.