Jelenje 5. srpanj 2015.

Begini razbudili Dražice

Begini razbudili Dražice
Tamburaški sastav Begini iz Jastrebarskog jučer je, u prepunom centru Dražica, objedinio generacije. Naime, u ritmovima moderne tamburaške glazbe uživali su mladi, ali i oni nešto stariji Grobničani te brojni posjetitelji.

Na svoje su u Dražicama mogli doći zaljubljenici u tamburašku glazbu, ali i oni kojima tamburice nisu najdraži instrumenti. Naime, na šarolikom repertoaru, sastava koji njeguje novu, modernu tamburašku glazbu, našlo se usitinu svega. Od hitova poput “Obriši suze”, “Kome da se žalim”, “Dolazi trideseta” i “Za sve moje bivše” do obrada starih dobro poznatih stvari. 

Zanimljivo, prve su redove na parkiralištu u centru Dražica zauzeli oni najmlađi, a najglasnije u publici, očekivano, bile su pripadnice ljepšeg spola. 

Koncert Begina održan je u sklopu “Jelenskog leta 2015.”, pod pokroviteljstvom Općine Jelnje i Turističke zajednice Općine Jelenje.
 
“Begini” 

Tamburaški sastav Begini ime je dobio po latinoameričkom ritmu “begin”. Tamburaši iz Jastrebarskog djeluju od 2002. godine. Dvije godine kasnije zapčinju suradnju s producentom tamburaške glazbe Darkom Derviševićem, čime počinje i ozbiljniji rad sastava. 2009. Begini izdaju prvi album, “Laži, laži dušo”. Nedugo zatim počinje i suradnja s Damirom Popovićem iz “Gazdi” i Ivanom Zakom. Višestruki su finalisti najvećeg festivala tamburaške glazbe “Zlatne žice slavonije“, koji se održava u Požegi.