Jelenje 8. travanj 2023. Izvor: TK Rival, foto: Općina Jelenje

Jubilarna 10. biciklijada Ljubasu i Kalčiću u spomen

Jubilarna 10. biciklijada Ljubasu i Kalčiću u spomen
I ove godine na Uskrsni ponedjeljak, po 10. puta održat će se biciklijada u spomen na dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila. Organiziraju je planinarsko društvo Obruč- Jelenje, SDRJ Pustolovci- Rupnjak i Triatlon klub Rival, klubovi u kojima su Dejan i Dalibor nezamjenjivi i dan danas.

Okupljanje sudionika je od 9 sati u Jušićima u ulici Vlahov breg 8, ispred Daliborove rodne kuće, a start biciklijade bit će u 11 sati. Biciklijada će se provesti njihovim stazama od Jušića preko Saršona i Trnovice do Lukeža, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa te im po deseti put odati počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima. Biciklijada je rekreativnog karaktera i svi su pozvani, bez obzira na dob i formu. Osigurana pratnja pazit će kako na one prve, tako i na one zadnje u biciklističkoj grupi, a planira se i nekoliko pauza kako bi se svi biciklisti držali zajedno.

Iz Jušića prije biciklijade, u 10 sati, krenut će i rekreativna trail utrka u dužini od 23 km koja ide kroz kastafsku šumu pa uz korito Rječine s ciljem u Lukežima. Trail utrka ide neoznačenim putem i vodit će ju vodič.

Dolazak biciklijade kao i sudionika trail utrke u Lukeže planira se u 13 sati. Nakon dolaska, kratkog odmora i održane minute šutnje, oko 13:30 krenut će natjecateljske utrke:
“Skok na Grobnik”, biciklistička brdska utrka i “Trk na Grobnik”, cestovna trkačka utrka.

“Skok” i “Trk” zahtjevne su utrke za najspremnije sportaše. Startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima, a završavaju na vrhu brijega pored groblja u Gradu Grobniku, odnosno završetku ceste iz Lukeža. Vozi se i trči po usponu koji je na nekim mjestima i do 20% nagiba! Ukupna dužina staze je 2.800 m.

U 14 sati u Dom Kulture u Dražicama sudionicima će biti poslužen ručak i održano proglašenje pobjednika te dodjela odličja najboljim biciklistima i trkačima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji.

Prijave za sve sudionike isključivo online putem linka