Jelenje 6. srpanj 2017.

Grobnička fešta u čast živućim simbolima našeg kraja

Grobnička fešta u čast živućim simbolima našeg kraja
Jedinstvena manifestacija u čast mlikaricama- “Feral ki j’ pušćal sinjal” osmi će se puta održati u Dražicama, na trgu koji s ponosom nosi njihovo ime. Posjetitelje ove subote čeka bogat program i velika fešta uz Maura Staraja i La Bandu.
 
Manifestacija simboličnog naziva “Feral ki j’ pušćal sinjal” tradicionalno se održava u čast svih mlikarica iz našeg kraja. One su bile i ostale simbol radišnosti i snage. Mlikarice su othranile generacije, a njihova je žrtva ostavila dubok trag, trag koji Grobničani s ponosom njeguju. 
 
Ove će se subote “Feral ki j’ pušćal sinjal”, osmi puta, u Dražice, na Trg Mlikarice, privući brojne posjetitelje, za koje su organizatori, Turistička zajednica općine Jelenje i Općina Jelenje, pripremili bogat program.
 
Svečani program od 18 sati
 
Događanja počinju u 16:30, otvorenjem manifestacije i izložbe “Mlikarica”, Udruge Margareta Cro Art te pratećeg sajma na kojem će izlagači prodavati autohtone proizvode, med, sir, suvenire, mesne delicije, prirodnu kozmetiku… 
 
U 17:30 počinje turnir umirovljenika u briškuli i trešeti, a u 18 sati na Trgu mlikarice kreće svečani program manifestacije “Feral ki j’ pušćal sinjal”. Okupljenima će se predstaviti: KUD Zvir, DV Grobnički tići, Zumba Eli, Dina, Plesni centar Sirius, Plesni klub Dance Queen i Škola za strane jezike Positivum. Glavne zvijezde programa, koji vodi Alen Polić, su dakako mlikarice Darinka Brnja, Marija Marčelja i Nevenka Sudan.
 
Mauro Staraj i La Banda
 
U večernjim satima velika se grobnička fešta, u čast mlikaricama, nastavlja uz klapu Intriga, Masterse te Maura Staraja i La Bandu.
 
Detaljni program tradicionalne manifestacije “Feral ki j’ pušćal sinjal” te satnicu događanja možete pogledati OVDJE.

Foto: arhiva