Jelenje 7. veljača 2024. Izvor: PGŽ

U Dražicama nagrađeni najbolji sportaši i klubovi u PGŽ

U Dražicama nagrađeni najbolji sportaši i klubovi u PGŽ
Župan Komadina u Dražicama uručio županijska priznanja najuspješnijim sportašima i klubovima

Primorsko-goranska županija tradicionalno je dodijelila Županijske nagrade za nagrađivanje kvalitete u sportu i vrhunska sportska dostignuća na svečanosti koja se održala u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Jelenje-Dražice.

Prilika je to za okupljanje nagrađenih sportaša, predstavnika klubova i krovnih organizacija na jednome mjestu, a nagrade najuspješnijima uručili su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić.


“Primorsko-goranska županija sustavno brine o sportu i imamo sjajnih rezultata. Rekao bih da jedini imamo uvjete za bavljenje svim vrstama sportova i vjerojatno smo najsportskija županija u Hrvatskoj s preko deset posto stanovništva koji se bave sportom, što profesionalno, što rekreativno. Svjedoci smo i ulaganja Županije u školske sportske dvorane kako bi djeci od malih nogu omogućili dobre uvjete”, rekao je župan poručivši laureatima da Županija prepoznaje i cijeni njihova postignuća, posebno izrazivši zadovoljstvo da je svake godine izvrsnih rezultata sve više.

Pravilnikom o nagrađivanju kvalitete u sportu i vrhunskih sportskih postignuća Primorsko-goranska županija potiče i razvija kvalitetan i sustavan rad sportaša i sportskih klubova na njezinom području te im za to dodjeljuje i novčane nagrade, za vrhunska pojedinačna i ekipna sportska postignuća.


U 2023. godini Županija je za tu namjenu osigurala 55.000 eura. Za usporedbu, u 2022. godini Primorsko-goranska županija osigurala je otprilike 34.000 eura čime je ukupan iznos nagrada povećan za 60 posto. Razlog leži u tome što je povećana osnovica iznosa nagrade, ali i zbog većeg broja ostvarenih vrhunskih rezultata.

Županijske nagrade za vrhunska pojedinačna sportska postignuća dodjeljuju se uspješnim pojedincima za osvojene zlatne, srebrne i brončane medalje, odnosno osvojena prva, druga ili treća mjesta na najvažnijim sportskim natjecanjima međunarodnoj razini, kao i klubovima u kojima navedeni sportaši treniraju.

Glazbenim nastupom, svečanost su obogatili Lucija Stipanović, Kostrenka koju smo ove godine mogli pratiti u televizijskom showu The Voice, uz pratnju Luke Lukačevića na klavijaturama

Popis svih nagrađenih dostupan je na službenim stranicama Primorsko-goranske županije