Jelenje 1. travanj 2015.

Bogat uskrsni stol

Bogat uskrsni stol
Obiteljski će stol na uskrsno jutro, za nekoliko stotina mještana Općine Jelenje, biti znamo bogatiji. Naime, uoči uskrsnih blagdana koji su pred nama, u Jelenju je podijeljeno oko 800 paketa. 

Iako su se uskrsni paketi dijelili tek od 9 sati ujutro, ispred Doma kulture u Dražicama, red se počeo stvarati mnogo ranije. 

Prigodni paketi, teški oko 8 kila i vrijedni nešto ispod 300 kuna, sastojali su se od: dvije šunke, dva komada sira, kobasica, orihnjača, makovnjača, keksa, pince i meda.

Svi proizvodi su kupljeni na području Općine Jelenje i djelomično Općine Čavle, kako bi se na taj način bar malo pomoglo grobničke privatnike, napominju iz Općine Jelenje. 

U podjeli paketa pomogli su članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Općine Jelenje te Udruge veterana Domovinskoga rata Općine Jelenje.

Paketi su podijeljeni: svim umirovljenicima, koji imaju mirovinu do 2500 kuna, hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskoga rata, djeci s poteškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te osobama s navršenih 65 godina starosti pod uvjetom ispunjenja prihodovnog cenzusa. Uvjeti prihoda za samce su iznosili do 1500, a za dvočlanu obitelj do 2500 kuna. 

Zaboravljeni nisu ni stariji mještani koji nisu mogli sami doći po pakete, a nemaju nikoga da im iste donese. Njima će uskrsni paketi biti dostavljeni na kućnu adresu, poručuju iz Općine Jelenje. 

foto: Općina Jelenje