Jelenje 19. prosinac 2016.

Humanitarni koncert za “Ruže sv. Franje“

Humanitarni koncert za “Ruže sv. Franje“
U Domu kulture u Dražicama održana je humanitarna glazbena večer “Dobro je činiti dobro”, posvećena štićenicima Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” iz Rijeke. 
 
Općina Jelenje i općinska Turistička zajednica to su humanitarno događanje organizirale kako bi u prosincu, mjesecu darivanja, pomogle onima kojima je to najpotrebnije- ljudima koje su njihove nesretne sudbine dovele do beskućništva, neimaštine i patnje.
 
Štićenike Prihvatilišta i sve okupljene pozdravili su Nikica Maravić, predsjednik Općinskoga vijeća i povjerenik Vlade RH, Zdenko Holenko, koji se tom prigodom zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji koncerta, kratko se osvrnuvši i na svoj rad u Općini.
 
“Velika je odgovornost obnašati ovu funkciju. U ovih mjesec-dva susreo sam se s mnogo dobrih ljudi iz vaše općine. Pokušavam razmišljati poput vas jer upravo o tome će ovisiti uspješnost mog posla,” rekao je Holenko. 
 
Riječi zahvale uputile su i Marija Vičić, ravnateljica Gradskoga društva Crvenoga križa te voditeljica Prihvatilišta, Angela Lovrić.
 
Dvosatni program svojim su nadahnutim nastupima ispunili Antinio Krištofić, Adriana Katić uz pratnju profesora Branimira Ivoševića, Silvia Čargonja, duo Dina i Stipe, a glazbena zvijezda večeri bila je velika hrvatska glazbena diva, Radojka Šverko, uz glazbenu pratnju profesora Vladimira Babina. Recitiranjem svojih stihova izvođačima se pridružila i Monika Kukuljan, učenica 8. razreda OŠ “Jelenje-Dražice”. 
 
Glazbena večer iskorištena je za još jednu zahvalu lokalnim humanitarcima. Tako je prigodne darove za više od 100 darivanja krvi dobilo osmero jelenskih darivatelja. Isto tako, za 40-godišnji volonterski staž  i pomaganje u raznim društvenim aktivnostima nagrađene su Ratka Jerić, Antonia Relja i Marija Petrović.          
 
Posebno dirljiv trenutak bio je kada su neki od štićenika s publikom podijelili svoje tužne životne priče, za što su nagrađeni pljeskom potpore. Oni su se pak zahvalili organizatorima na toplom prijemu i darovima, hrani i higijenskom potrepštinama, u čije su se prikupljanje uključile i općinske institucije i udruge: OŠ “Jelenje-Dražice”, Dječji vrtić “Grobnički tići”, Škola stranih jezika “Positivum”, braniteljske udruge, KUD “Zvir” te mnogi poslovni suradnici Općine Jelenje. Kupnjom !Uličnih svjetiljki!, časopisa o beskućnicima, i publika je pomogla u prikupljanju novčane pomoći za beskućnike.  
 
Večer je završila zajedničkim nastupom svih izvođača, uz pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet” iz  popularnog hrvatskog mjuzikla “Jalta, Jalta”.