Jelenje 15. siječanj 2015.

Kolinda u Dražicama

Kolinda u Dražicama
“Tu je jubav moja…” često su Grobničani pjevali u Domu kulture u Dražicama. No, nikada u tolikom broju, a pogotovo ne predvođeni hrvatskom predsjednicom, koja još k tome jako dobro zna riječi Grobničnima najdraže pjesme. 

Ni da se jučerašnji doček organizirao na svega nekoliko metara udaljenom stadionu NK Rječine ne bi bilo dovoljno mjesta za sve koji su došli u Dražice, vidjeti prvu hrvatsku predsjednicu. 

Grobničani, ali i brojni gosti, počeli su se, unatoč lošem vremenu, okupljati puno prije dolaska Kolinde Grabar- Kitarović, koju je čekala i Frankopanska garda. Prava ekstaza dogodila se po dolasku autobusa s hrvatskom predsjednicom. Nekoliko tisuća okupljenih, uz upaljene je baklje skandiralo: “Koli, Koli, Koli…”

Po ulasku u Dom kulture, do kojeg nije bilo lako doći, krenula je poznata pjesma Tine Turner- Simply the best. Kolinda je ispunila obećanje koje je dala Grobničanima, vratila se doma, na radost svih u Općini Jelenje.

“Iznimna mi je čast da u ime Općine i svoje osobno pozdravin na Grobnišćini našu prvu predsjednicu Republike Hrvatske, gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Poštovana predsjednice iskrene čestitke na iznimnoj borbi i pobjedi. Milijun i 115 tisuća ljudi podržalo je vaš program, vašu energičnost, ali dopustite da mi Grobničani, z Općine Jelenji ipak budemo malo više ponosni i radosni aš je ova mićera općina iznjedrila Vas, novu predsjednicu Republike Hrvatske. Već dva dana slavimo na Trgu mlikarice, slavimo i večeras. Draga naša Kolinda sve najbolje u vremenu koje dolazi, neka sljedećih pet godina bude ponos Hrvatske i neka te Bog čuva,” poručio je Ervin Radetić, načelnik Općine Jelenje i mikrofon prepustio počasnoj gošći, koja se, u uvodnom dijelu, okupljenima obratila na grobničkoj čakavštini.

“Drage moje Grobnišćice i Grobničani, dragi si ki ste došli z sih ovih naših lipih krajih z Primorja, 
dobra van večer simi i hvala puno na ovon srdačnon dočeku. Nisan ovako neč očekivala, jako ste me iznenadili. Moran reć, čula san vas i va Zagrebu i neka se čuje naša Grobnišćina, naša Rika. Neka se zna kakovi smo tu, trdi, na Črnomu kamiku, ali uporni i napravit ćemo ča smo rekli, poručila je Kolinda Grabar- Kitarović.

“Koli, Koli…” odjekivalo je Dražicama nakon svakih nekoliko rečenica nove predsjednice. 

“Iako nisu još službeno potvrđeni rezultati ja krećem, krenula sam zapravo u izbornoj noći s ispunjavanjem svojih obećanja da ću biti tu, da ću biti među vama, tu na Grobnišćini v Riki, ali i u svim dijelovima Hrvatske. Bit ću s narodom, nikada neću izgubiti kontakt s narodom jer vi ste moja snaga i ja ću bit vaš glas i vaša predsjednica,” najavila je nova hrvatska predsjednica.

Zahvalila je i svojoj obitelji, posebno roditeljima te još jednom pozvala na jedinstvo.

“Hvala svima koji su mi dali glasa, ali hvala i onima koji to nisu učinili. Pozivam ih da se ujedinimo, da u tom zajedništvu izvučemo Hrvatsku iz krize. Ne smijemo se dijeliti, nema više mojih i njegovih, naših i njihovih, svi smo mi jedno i jedino zajednički možemo završiti posao i povesti Hrvatsku u prosperitet i bolju budućnost. Hrvatska će biti bogata zemlja,” poručila je Grabar- Kitarović.