Jelenje 24. siječanj 2016.

Maškarane Dražice

Maškarane Dražice
Vražice, crnkinje, žapci, princeze, zečice, klaunovi i mnogi drugi uživali su sinoć na prvim ovogodišnjim maškaranim tancima u Dražicama.

Nakon što su na Antonju podigle svog pusta te preuzele ključeve Općine od načelnika Ervina Radetića Jelenske maškare okrenule su se onom što najbolje rade - maškaranoj fešti na grobnički način.

U Domu kulture u Dražicama za dobru se atmosferu sinoć pobrinula grupa Aurora. Domaćim maškarama pridružili su se gosti, predvođeni riječkom karnevalskom grupom “Lako ćemo”.

Jelenske maškare osigurale su nagrade za najbolje maske, a kao dobri domaćini pobrinule su se da iz Dražica nitko ne ode žedan ni gladan.
 
Grobnička balinjerada i Grobnišćina zvoni

Udarni vikend ovogodišnjih maškaranih događanja u Općini Jelenje svakako je onaj koji je pred nama. Najatraktivnije događanje bit će tradicionalna Grobnička balinjerada, koja je dočekala svoje 12. izdanje. Zanemariti ne treba ni manifestaciju Grobnišćina zvoni, koja će okupiti zvončarske skupine iz okolice, dakako predvođene domaćinima, Grobničkim dondolašima.

Komentari