Jelenje 13. svibanj 2016.

Mlade odbojkašice “pozlatile” Jelenje

Mlade odbojkašice “pozlatile” Jelenje
Najsjajnije odličje kući su, s državnog prvenstva školskih sportskih klubova, donijele mlade Grobničanke. Tim povodom zlatne je odbojkašice ugostio općinski načelnik Ervin Radetić, koji je obećao pomoć za talentirane sportašice. 

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava, održanom krajem travnja u Poreču, mlade grobničke odbojkašice još su se jednom popele na najviše postolje. 

No, put do zlata za članice Školskog sportskog društva Jelen nije bio lak. Učenice 7. i 8. razreda Osnovne škole Jelenje- Dražice županijskim su slavljem osigurale polufinale u Rovinju, gdje su se plasirale u finale. 

Finalno natjecanje u Poreču, koje je okupilo šest najboljih hrvatskih ekipa, nije počelo dobro za Grobničanke. No, uvodni su poraz od Sinja probudio je grobnički inat. Nizom pobjeda osigurano je finale u kojem su se mladim grobničkim odbojkašicama još jednom suprotstavile vršnjakinje iz Sinja. Priliku za “osvetu” članice Školskog sportskog društva Jelen nisu propustile i kući su, zahvaljujući glatkoj pobjedi, donijele najsjajnije odličje. 

Uspjeh nije prošao nezapaženo. Trinaest trofejnih odbojkašica, zajedno s voditeljicom Amelom Curać, mentorom Adolfom Juretićem te ravnateljem OŠ Jelenje- Dražice Antom Papićem, ugostio je općinski načelnik Ervin Radetić.

Radetić je mladim odbojkašicama čestitao na velikom uspjehu i obećao pomoć od strane Općine, kao i nagrade za osvojeno zlato. Općina Jelenje uspjeh će, kako je dogovoreno, nagraditi novom sportskom opremom. 

Porečkom zlatu uskoro bi se moglo pridružiti i ono slavonsko. Naime, da se u Osnovnoj školi Jelenje- Dražice dobro radi potvrdile su i odbojkašice 5. i 6. razreda, koje su osigurale plasman u polufinale u Sisku. U slučaju novog uspjeha i plasmana u finale početkom lipnja u Vinkovcima će dobiti priliku za lov na još jedno zlato.