Jelenje 3. lipanj 2020.

Napreduju radovi na novoj školi u Dražicama

Napreduju radovi na novoj školi u Dražicama
Gradilište škole u kojoj će od sljedeće godine učenici OŠ “Jelenje- Dražice” pohađati nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni danas su obišli primorsko- goranski župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima.

Učenici OŠ “Jelenje- Dražice” početkom sljedeće godine krenut će u novu modernu školu s nastavom u jednoj smjeni, najavio je to župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg obilaska gradilišta ovog kapitalnog županijskog projekta, dogradnje i rekonstrukcije škole i izgradnje školske sportske dvorane, vrijednog gotovo 40 milijuna kuna.


“Ova škola u Jelenju dokaz je da nastavljamo s kapitalnom gradnjom unatoč krizi koja nas je zadesila s proračunom. Kao što smo i rekli sve što je započeto ćemo i nastaviti, pogotovo u školstvu i zdravstvu. U ovoj konkretnoj investiciji Županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a općina Jelenja sa 16 milijuna. Imamo sjajnog izvođača GP Krk i vjerujem da će škola biti dovršena u planiranim rokovima, početkom 2021.godine”, rekao je župan.


Pohvalio je i projekt, tako da će mali Grobničani dobiti modernu i funkcionalnu školu s vanjskom i unutarnjom dvoranom, igralištima te kapaciteta većeg od sadašnjeg broja učenika. “Ovo je generacijski projekt za ovaj kraj. Mi smo naš posao osnivača shvatili stvarno ozbiljno i cilj nam je bio da sve škole u Županije budu u jednoj smjeni. Dograđivali smo stare i gradili nove objekte, izgrađeno je i puno školskih sportskih dvorana da u svakom kutku Županije imamo kvalitetne uvjete i za obrazovanje i za bavljenje sportom”, naglasio je župan.


Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao kako je to za stanovnike Jelenja jako velik i važan projekt, a sportska dvorana bit će prva u toj općini. Ravnateljica škole Dejane Paškvan- Žeželj dodala je da će zahvaljujući ovom dugo željenom projektu raditi na jednoj lokaciji i u jednoj smjeni.


Ovo veliko školsko gradilište kojeg su uz župana danas obišle i zamjenica Marina Medarić te resorna pročelnica Edita Stilin “otvoreno” je prije godinu dana i do sada radovi teku u planiranim rokovima. Proširenjem postojeće zgrade škola će imati 21 učionicu, dvostruko više nego do sada.


Gradi se i jednodijelne školske sportske dvorane koja će biti smještena na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom, a toplom vezom bit će povezana sa zgradom škole. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine.