Jelenje 7. ožujak 2016.

Obnova školske zgrade početkom 2017. godine?

Obnova školske zgrade početkom 2017. godine?
Idejni projekt rekonstrukcije škole u Dražicama dobio je “zeleno svijetlo” Primorsko- goranske županije i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta

Arhitektonski studio Rechner iz Rijeke izradio je idejni projekt rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade u Dražicama koji je naručio investitor Primorsko-goranska županija.

Prema predloženom rješenju, školska zgrada će i nakon rekonstrukcije i dogradnje imati prizemlje i kat, ali će se postojeći gabariti znatno proširiti, a uz samo zgradu planira se i dogradnja sportske dvorane. Povećanjem kapaciteta osigurat će se prostor za dodatne učionice i kabinete, ali i mnoge popratne sadržaje koje škola zasad nema, poput multifunkcionalne dvorane, izložbenog prostora, blagovaonice, kupaonica, dizala, dok se u školskome dvorištu planira uređenje školskoga parka, vanjskoga igrališta, staze za trčanje, maloga amfiteatra te parkirališta.

Za predstavnike PGŽ-a, Općine Jelenje, OŠ “Jelenje- Dražice“ i Školskoga odbora predstavljanje projekta upriličeno je u vijećnici Općine Jelenje, a projektantica Ira Rechner Šustar tom je prilikom pojasnila detalje projekta.

U ime PGŽ-a projekt je poduprla Edita Stilin, pročelnica županijskoga Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, općinski načelnik Ervin Radetić, ravnatelj Škole Ante Papić te predsjednica Školskoga odbora Valerija Valentin. Svi su se složili da je projekt dobro osmišljen, realan te da je postignuta dobra komunikacija u prostoru.

Nekoliko dana nakon predstavljanja projekta u Dražicama, izaslanstvo u sastavu Edita Stilin, Ante Papić, Ira Rechner Šustar i Ana Linić Faraguna projekt je predstavilo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Predstavnici Ministarstva također su projektu dali "zeleno svjetlo“, ocijenivši da zadovoljava potrebne pedagoške standarde, a ovih se dana očekuje i pismena suglasnost spomenutoga ministarstva.

Kažimo i to da, sukladno ranijim dogovorima, PGŽ, Općina i Škola nastavljaju s rješavanjem svih pripremnih radnji, a sve u nastojanju da građevinski radovi počnu u siječnju 2017. godine, kako je i planirano.

Izvor: Općina Jelenje