Jelenje 26. ožujak 2018.

Pedesetak sportskih ribolovaca okupilo se uz Rječinu

Pedesetak sportskih ribolovaca okupilo se uz Rječinu
Proteklog vikenda uz izvor Rječine održalo se prvo i drugo kolo prvenstva Hrvatske u sportskom ribolovu. Natjecanje je okupilo pedesetak natjecatelja iz različitih ribolovnih društava​.

Rječina je pravo čudo koje u svojim virovima krije divlje potočne pastrve pa se na natjecanju okupila ribička elita iz svih krajeva Hrvatske.

ŠRD Rječina drugu godinu zaredom organizirala je renomirano natjecanje- “Spin ligu”. Zbog iznimno kvalitetnih vremenskih uvjeta i povoljne klime početak ribolovne sezone otvoren je čak 30 dana ranije nego u ostatku zemlje.

Na izvoru Rječine se okupilo 50- tak reprezentativaca i ljubitelja prirode iz raznih ribolovnih društava, a najbolja tri u ukupnom poretku branit će boje naše zemlje na svjetskom prvenstvu.

Bila je to ujedno i prilika prezentirati naš zavičaj i prirodne ljepote, a sve prisutne posjetio je i dao podršku samom natjecanju Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, naglasivši kako se uz pomoć ŠRD Rječina dugi niz godina, na adekvatan način, čuva ribolovno područje te pripadajuća flora i fauna.

Prije samog natjecanja Rječina se dodatno poribila, a sve ulovljene pastrve, za potrebe samog natjecanja, odmah su vraćene u svoje prirodno stanište.

“Ljudi su veoma zadovoljni krajolikom, ribolovom i kvalitetom vode tako da ćemo i dalje nastaviti organizirano dolaziti na područje općine Jelenje te se nadamo da će navedeno natjecanje postati tradicionalno”, rekao je Dražen Stipetić, vrhovni sudac Spin lige te predsjednik sudačke komisije na nivou Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Podsjetimo, Športsko ribolovni klub "Rječina" Jelenje propisuje pravila po kojima se na Rječini od izvora do ušća može loviti slatkovodna riba. Ribolovnice i dnevne karte mogu se kupiti direktno od predsjednika kluba uz prethodnu najavu na 099/3516- 999 (predsjednik Dragomir Sudan) i 098/368-074 (tajnik Danijel Bašić).

Izvor: Općina Jelenje