Jelenje 18. travanj 2015.

Penzići za pet

Penzići za pet
Da treća životna dob ne mora biti razlog za sjedenje kući dokazalo je više od 400 umirovljenika, koliko ih je u Općini Jelenje snage odmjerilo u boćanju, pikadu, kuglanju i kartanju.

U Dražicama su se, na 9. susretu umirovljenika naše županije, okupile 34 udruge. Dobru zabavu pokvariti nije moglo ni vrijeme, koje ove godine nije imalo poštovanja prema starijima. 

Susret u Dražicama organizirali su Matica umirovljenika PGŽ, uz veliku pomoć domaćina, Udruge umirovljenika Općine Jelenje. Dakako sve uz blagoslov pokrovitelja, Turističke zajednice Općine Jelenje i Općine Jelenje.

“Počeli smo u Rijeci, nakon koje smo bili u Crikvenici, na Čavlima, u Bakru i Krku. Nastojimo svake godine susret organizirati na drugoj lokaciji. Ovi susreti i druženja nam znače jako puno. Upoznaju se umirovljenici iz cijele naše županije. Cilj je da se zabave i opuste jer jako teško žive. Primanja su nikakva, a mirovine male. Ovako malo zaborave na brige,” rekao je Anđelko Manestar, predsjednik Matice umrovljenika PGŽ. 

“Počašćen sam što su umirovljenici naše županije u Općini Jelenje. Nadam se da kiša neće poremetiti dobru zabavu. Želin da van sportska natjecanja budu uspješna, da budete zadovoljni i da se vrnete ovdika va Jelenje,” poručio je Ervin Radetić, načelnik Općine Jelenje te u šali nastavio “Drago mi je da je 18. i da su bile penzije, da imate rabuši puni soldih i da ćete ča potrošit ovdika va Općini Jelenje.”
 
Susret umirovljenika tradicionalno se obilježava u čast Dana županije, koji je obilježen 14. travnja. Uz to Primorsko goranska županije jedan je od glavnih pokrovitelja susreta.

“Znajući za optimizam naših umirovljenika siguran sam da ćete se ovdje u Dražicama ugodno družiti i lijepo zabaviti. Natjecateljima želim puno uspjeha, a svima ostalima da provedu jedan ugodan dan,” poručio je Goran Petrc, pročelnik Ureda županije, koji je i otvorio susret.
 
22 godine Primorsko- goranske županije i vjera u bolje sutra

“Vjerujemo svi da će se ova situacija koja nas pritišće, ova teška ekonomska situacija, popraviti i nadamo se da ćemo u budućnosti biti prvenstveno u puno boljoj ekonomskoj situaciji, a onda i da ćemo biti bogatiji za niz objekata društvenog standarda, koji trebaju našim ljudima,” zaključio je Petrc.