Jelenje 12. veljača 2017.

“Pirati z Baze” pobjednici 13. Grobničke balinjerade

“Pirati z Baze” pobjednici 13. Grobničke balinjerade
Iako je bila 13. po redu, ovogodišnja Grobnička balinjerada nije bila nesretna ni za jednu natjecateljsku ekipu, a ponajmanje za atraktivne Pirate z Baze, ovogodišnje pobjednike te tradicionalne maškarane manifestacije, održane jučer u Jelenju.

Maštovit karetić domaće izrade, maškarana posada i dobro raspoloženje- tri su uvjeta koje mora ispuniti svaka natjecateljska ekipa ako želi nastupiti na Grobničkoj balinjeradi i predstaviti svoje “navigacijske” vještine na dobro poznatoj stazi od župnoga stana u Jelenju do mosta na Sušici.

U dvije vožnje, vjernim posjetiteljima koji svake godine dolaze na balinjeradu tako su se, pored već spomenutih Pirata, predstavili: šmrkavac Danič na bicikliću, Loren i Terra, Filip i Rafael u tenku FIRA 7-10 te Sidecar racind tim Matuji- Pobri, koji su ove godine premijerno nastupili na jelenskoj balinjeradi i odmah osvojili simpatije publike te zauzeli treće mjesto. Između njih i Pirata “ugurali” su se tenkisti Filip i Rafael s osvojenim drugim mjestom i tako nastavili tradiciju uspješnih nastupa na balinjeradi.

Balinjeradu su i ove godine pohodili Grobnički dondolaši koji su, uoči samoga natjecanja, u tradicionalno dobrom raspoloženju i uz atraktivnu zvonjavu zagrijali atmosferu za početak natjecanja, a sve posjetitelje i natjecatelje pozdravio je i Zdenko Holenko, povjerenik Vlade RH za Općinu Jelenje. 

Pod pokroviteljstvom Općine Jelenje, balinjeradu su organizirale Jelenske maškare i Turistička zajednica. Budući da je ove godine balinjerada bila u nešto skromnijem izdanju (nastupilo je samo pet posada, dok ih je prošle godine, primjerice, bilo čak 13), organizatori su za maškaranu sezonu 2018. godine najavili dodatno angažiranje, sa svrhom dovođenja većeg broja natjecatelja.  

Kao i prethodnih godina, manifestacija je imala i humanitarnu notu- prikupljan je novac za malu djevojčicu Adrianu Bakić, tj. njezino liječenje u inozemstvu.