Jelenje 14. lipanj 2016.

Predsjednica iz Dražica: ‘Lipo j’ doć doma’

Predsjednica iz Dražica: ‘Lipo j’ doć doma’
“Koli, Koli, Koli…”, još se jednom orilo Domom kulture u Dražicama, gdje su brojni Grobničani raširenih ruku dočekali svoju Grobnišćicu, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar- Kitarović. 

Nakon što je obišla Vrbovsko, Moravice i Delnice prva hrvatska predsjednica stigla je u Dražice, gdje ju je dočekala atmosfera koja je neodoljivo podsjećala na siječanj prošle godine, kada je Kolinda Grabar- Kitarović prvi puta službeno posjetila svoj rodni kraj. 

“Tako j’ lipo doć doma. Hvala van simi od srca na ovon teplon dočeku,” okupljenima je poručila predsjednica Grabar- Kitarović i zaslužila gromoglasan pljesak prepunog Doma kulture.  

Škola početkom 2017.

Uoči druženja s mještanima predsjednica se kratko sastala s čelnicima Općine Jelenje, predvođenima općinskim načelnikom Ervinom Radetićem. Razgovaralo se o aktualnoj situaciji, strateškim planovima, hospiciju i zdravstvenoj stanici s posebnim naglaskom na obnovu školske zgrade.

“Idejni projekt je gotov. 21. lipnja imamo sastanak vezan za financiranje. Općina Jelenje j’ preuzela obvezu da prepiše teren. To ćemo napravit do listopada i očekujen da ćemo 1. siječnja 2017. počet delat školu va Dražicah. Strašno j’ spora administracija, ali očekujemo da će do kraja mandata doć se građevinske dozvole i da ćemo počet riješavat te tri stvari ke su bile strateški plan ove vlasti,” poručio je načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić.

Nakon zaustavljanja u Dražicama predsjednica Republike Hrvatske produžila je prema Rijeci gdje je prisustvovala svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.