Jelenje 19. ožujak 2016.

Rasplesana subotnja večer

Rasplesana subotnja večer
“Šimčevi dani”, manifestacija u spomen na mons. Josipa Šimca, danas je nastavljena radionicama u čitaonici u Dražicama. Dan je počeo povijesnom, a završio, kako i priliči subotnjoj večeri, plesnom radionicom. 

Dvadesetak mještana svih dobi, pod vodstvom voditelja Damira Sudana, u čitaonici je i treće subote za redom učilo osnove plesova. 

Subotnje plesne radionice, koje je pokrenuo novoosnovani Aktiv mladih Matice hrvatske- ogranka u Jelenju, polako prerastaju u tradiciju. No, večeras su se savršeno uklopile u 2. “Šimčeve dane”. Naime, danas je u čitaonici bilo zanimljivo od jutarnjih sati. Dan je počeo povijesnom radionicom, nakon koje su uslijedile likovna, foto i literarna te na samom kraju plesna radionica.
 
“Uče se osnove plesova; valcer, dvokorak, salsa, tango. To su najkorisniji plesovi. Dvokorak, kao najčešći, valcer kao kultura plesa i na kraju salsa i argentinski tango, kao zanimljivi plesovi i muzika jednog drugog svijeta,” kaže voditelj plesne radionice Damir Sudan.

Plesne radionice nastavit će se i narednih subota, od 20 sati, a svi zainteresirani mještane općine Jelenje mogu doći u čitaonicu i naravno zaplesati.

2. “Šimčevi dani” završit će sutra. U 17 sati na posljednjem počivalištu mons. Josipa Šimca mještani će položiti cvijeće i zapaliti svijeće, a u 18 će se sati u župnoj crkvi služiti sveta misa zadušnica.

“Šimčeve dane” kraju će prigodnim nastupom privesti vokalna skupina KUD-a Zvir, Lea Kumić i Korina Juretić.