Jelenje 31. prosinac 2014.

Staro leto na grobnički način

Staro leto na grobnički način
Staru godinu u Jelenju pokvariti nije mogla ni živa na termometru, koja se nemilice spuštala ispod nule, a ni jaka bura, koja je dodatno pojačavala osjećaj hladnoće. Grobničani su “staro leto”, na Trgu mlikarice, ispratili kako najbolje znaju, u dobrom društvu, uz čašicu razgovora i prave grobničke kobasice. 

“Na Grobnišćini j vavik lipo, malo puše, ali kuhaju se domaće kobasice, ke su donirali naši grobnički mesari. Delane su baš za zadnji dan va ovon letu. Imamo i muziku, kuhanoga vina i uživamo,” poručio je Nikica Maravić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Općine Jelenje.

Posljednji dan 2014, osim za osvrt na godinu koja je za nama, bio je idealna prilika za pogled prema naprijed, prema 2015.

“Z 2014. nisan previše zadovoljan. Zgubili smo taj povlašteni položaj. Očekujen da će sledeće leto bit još teže, ali dat ćemo se od sebe da socijalni dio priče riješimo i da riješimo hospicij, grobji i našu školu ka vapi za obnovun. Simi želin se najboje va 2015. letu,” poručio je Ervin Radetić, načelnik Općine Jelenje.

Prednovogodišnje druženje na Trgu mlikarice organiziraju Općina Jelenje, TZO Jelenje i KD Jelen, uz pomoć Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata.