Jelenje 11. studeni 2020.

U tijeku završni radovi na Osnovnoj školi “Jelenje- Dražice”

U tijeku završni radovi na Osnovnoj školi “Jelenje- Dražice”
U tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade Osnovne škole “Jelenje- Dražice” te izgradnje školske sportske dvorane.
      
Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima obišli su gradilište OŠ “Jelenje- Dražice” gdje su u tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade škole i izgradnje školske sportske dvorane.


“Škola život znači u našim malim mjestima, a ova investicija osigurat će našoj djeci sjajne uvjete za obrazovanje. Vrijednost ovog velikog projekta je više od 40 milijuna kuna, u čemu PGŽ sudjeluje sa 60 posto jer smo procijenili da Općini Jelenje treba veća podrška s obzirom na njihove skromnije prihode. Vjerujem da će stara zgrada škole gdje se sad odvija nastava naći svoju novu namjenu u dogovoru s općinskim vlastima“ rekao je župan Zlatko Komadina.


Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je kako radovi idu odličnom dinamikom te se zahvalio Primorsko- goranskoj županiji na pomoći i potpori, dok je ravnateljica OŠ “Jelenje- Dražice” Dejana Paškvan Žeželj rekla kako će objekt vrlo brzo biti spreman za useljenje učenika, koje je planirano u prvoj polovici 2021 godine.


Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je kako se po prvi put u povijesti Dražica gradi nova školska sportska dvorana, a sama škola dobit će novih 11 učionica. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine, odnosno kapacitet će se proširiti i obuhvatiti 21 učionicu, dok će učenici pohađati školsku nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni. Sve je projektirano sukladno Državnom pedagoškom standardu, a izvođač radova je tvrtka GP Krk. Škola trenutno ima 371 učenika.