Jelenje 27. svibanj 2019.

Više od stotinu biciklista uživalo u “Grobničkim Alpama”

Više od stotinu biciklista uživalo u “Grobničkim Alpama”

Više od stotinu biciklista iz Hrvatske, Italije i Slovenije protekle je nedjelje sudjelovalo u 2. “Gro Alps Bike Marathonu”, koji su organizirali GroeX i BK Grobnik. 

Ovogodišnji “Gro Alps Bike Marathon” ispunio je očekivanja ljubitelja biciklizma i prirode, a više od stotinu biciklista, što iskusnih, što početnika, uživalo je u maratonu podno "Grobničkih Alpi", koji je prolazio kroz prelijepe pejzaže.

S Aerodroma Grobnik startao je 2. rekreativni brdsko- biciklistički maraton na Grobnišćini. Najiskusniji natjecatelji iz Hrvatske, Italije i Slovenije odvažili su se na utrku za “grobničkog kralja”, odnosno najdužu i najtežu dionicu dugačku 82 kilometra sa 2.200 metara visinske razlike za koju je potrebno oko 3 i pol sata “pedaliranja”. 


Najviše natjecatelja, njih osamdesetak odlučilo se za nešto lakšu dionicu, dugačku 47 kilometra sa 1.250 metara visinske razlike. Direktor i organizator utrke Hrvoje Brnelić naglasio je kako biciklistički maraton nije namijenjen samo za najspremnije, već u njemu mogu sudjelovati sve punoljetne osobe koje znaju voziti bicikl te pritom uživati u predivnom krajoliku. Oni s manje kondicije vozili su tako stazu dugu 29 kilometara s visinskom razlikom od 450 metara.


Na najdužoj i najtežoj dionici, dugoj 82 kilometra, najbrži su bili Andrea Kiršić, Danijel Malić, Boštjan Hribovšek i Pavao Roset, svaki od njih u svojoj kategoriji, a Slovenac Hribovšek najbrže je odvozio ovu dionicu, jedini za manje od 4 sata, odnosno za 3:50:07. 

Dionicu dugu 42 kilometra najbrže su odvozili Dubravka Fazlić, Nikolina Pernar, Raul Di Radogna, Luka Grubišić, Boris Basta i Iztok Kuret, a stazu je najbržeodvozio Slovenac Kuret s vremenom 2:19:29. Na najkraćoj dionici od 29 kilometara najbrži su bili Silvana Cherin, Loren Kolić, Davor Pikulić, Kristijan Vidmar i Željko Petropoli. Najbrži je bio Davor Pikulić iz BK- a Grobnik koji je postignuo vrijeme 1:23:10.

"Gro Alps Bike Maraton” održan je u organizaciji tvrtke GroeX i Biciklističkog kluba Grobnik, a pod pokroviteljstvom Općine Jelenje i Općine Čavle.