Jelenje 29. travanj 2020.

Visit Jelenje novi turistički brend Općine Jelenje

Visit Jelenje novi turistički brend Općine Jelenje

Predstavljan je novi identitet Jelenja kao turističke destinacije koja svim svojim posjetiteljima nudi sadržaje za sva osjetila

U Turističkoj zajednici Općine Jelenje marljivo se radi na promociji i uzdizanju jelenjskog kraja upravo u turističke svrhe. Ogroman potencijal kojeg posjeduje, nastoji se iskoristiti u smislu novog proizvoda od kojeg u Jelenju u budućnosti očekuju dobre rezultate. Predstavljen je tako novi identitet Jelenja kao turističke destinacije koja svim svojim posjetiteljima nudi doživljaje za sva osjetila. Turistički brend nazvan „Visit Jelenje“ kreiran je u smjeru kojim već neko vrijeme ide i Hrvatska turistička zajednica te kampanja „Croatia 360“.

A to znači – nova internetska stranica visitjelenje.hr, kao i nova kontakt-adresa elektroničke pošte info@visitjelenje.hr. Na tim će mjestima svi oni koji namjeravaju posjetiti neke od lokaliteta u Jelenju dobiti sve informacija o atrakcijama i odgovore na sva eventualna pitanja.


Osim osmišljavanja, opremanja i pokretanja novih audiovizualnih rješenja, koja uključuju i novi logotip Turističke zajednice Općine Jelenje, krenut će se u skoro vrijeme i s postavljanjem tabli o podacima svih znamenitosti na području Jelenja. U fokusu je navedeni logotip koji sadržava Rječinu, simbol jelena te Gašparov mlin, najznačajniju turističku atrakciju jelenjskog kraja.

Počeci organiziranog turističkog djelovanja u Jelenju datiraju iz 2009. godine, a na novi iskorak u smislu dodatne prezentacije tog područja može potaknuti i slogan „Inspirirani baštinom“. Upravo je baština jedna od temeljnih vrijednosti, na ponos svih žitelja Općine. No da se gostima i svima onima koji će to tek postati lakše snaći, platforme „Visit Jelenje“ nude sve na jednom mjestu. Uz popis smještajnih kapaciteta, kao i njihov detaljan opis opremljenosti, u ponudi je i kalendar događanja na području Općine, odnosno bogata fotografska i video zbirka svih lokaliteta.


Posebnost internetske stranice je i maksimalna prilagodljivost slabovidnim osobama, odnosno kompatibilnost sa svim uređajima – od računala i tableta do pametnih telefona. Putem tih medija može se posegnuti i za Instagram kanalom istog naziva, „Visit Jelenje“. Sve fotografije iz Jelenja su i tamo na jednom mjestu. Međutim, ni tu nije kraj. Cjelokupan sadržaj stranice u nadolazećim bi tjednima trebao zaživjeti i na engleskom jeziku. To će Općini Jelenje dati novi prozor u svijet, u kojem svakako ima što ponuditi onima koji će doći na kratak predah ili višednevni odmor u netaknutoj prirodi jelenjskog kraja.