Kastav 5. svibanj 2017.

Dijalozi za početak nove izložbene sezone

Dijalozi za početak nove izložbene sezone
Izložbom “Dijalozi”, Željana Pavića i Katarine Novaković, na Lokvini je otvorena nova izložbena sezona. Atraktivna Galerija Trojica ove će godine ugostiti ukupno sedam izložbi.

Čast da otvori novu izložbenu sezonu u Trojici, koja je plod suradnje Kastafskog kulturnog leta i Grada Kastva, pripala je kastavskom slikaru Željanu Paviću i njegovoj gošći iz Leskovca- Katarini Novaković. 

“Dijalozi” predstavljaju nastavak svojevrsne komunikaciju između dvoje umjetnika, spoj dvaju stilova, u ovom slučaju apstrakcije i ekspresionizma.

“Svako djelo u ovom savršenom prostoru, srednjovjekovnoj crkvici, stoji dobro na ovim zidovima. Željanova djela su mi jako draga. Vidi se iz njegovih radova jedna energija, kombinacija materijala, ona nisu samo puke slike, nego nešto više. Za Katarinu mi je drago što je naša gošća jer su njena djela inspirirana Kastvom i to je poticaj da svih nas Kastav svakodnevno inspirira,” naglasio je kustos izložbe Marko Badurina.

Izložbu je otvorio kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, a otvorenje su, na radost okupljenih, uveličali mali gitaristi: Karlo Justinić, Toni Mladenić, Lovro Petričević i Karlo Stašić, učenici Osnovne škole Milan Brozović Kastav.Izložba “Dijalozi” može se razgledati, svakim danom od 11:00 do 13:00 i od 17:00 do 21:00, sve do 17. svibnja, a izložbeni program u Trojici trajat će sve do kraja kolovoza.